7.3 C
Craiova
vineri, 22 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi dispăruți, 1000 evacuați, după ce furtuna Boris a adus inundații în nord-estul Italiei

Doi dispăruți, 1000 evacuați, după ce furtuna Boris a adus inundații în nord-estul Italiei

Două persoane sunt date dispărute și aproximativ 1.000 de persoane au fost evacuate din casele lor după ce inundații puternice și alunecări de teren au lovit regiunea Emilia-Romagna, din nord-estul Italiei. Primarul orașului Ravenna a descris situația ca fiind o „urgență totală”.
Autoritățile italiene au evacuat aproximativ 1.000 de persoane din casele lor, în timp ce coada furtunii Boris a lovit o regiune de nord-est care a fost devastată de inundațiile mortale de anul trecut, au declarat joi autoritățile regionale.

Vânturile puternice și ploile care au năvălit în Europa Centrală și de Est, ucigând 24 de persoane, au lovit miercuri regiunile Emilia-Romagna și Marche, lăsând unele orașe sub apă.

Viceministrul Transporturilor Galeazzo Bignami a declarat că două persoane au fost date dispărute după ce s-au refugiat pe un acoperiș care apoi s-a prăbușit.

Populația este în stare de alertă maximă

Școlile s-au închis, iar trenurile au fost anulate joi, deoarece ploile au afectat aceeași zonă afectată de două inundații în mai 2023, care au ucis 17 persoane și au provocat pagube de miliarde de euro.

Localnicii din Faenza le-au spus jurnaliştilor Echipei Locale că au dat vina pe autorităţi pentru noi daune aduse caselor lor, potrivit France 24.

„Este un metru și jumătate de apă în casa mea, din nou, după ce tocmai terminasem de renovat”, a spus un locuitor fără nume.

Peste 1.000 de persoane au fost evacuate, au declarat joi autoritățile regionale din Emilia-Romagna pentru AFP. „Suntem într-o urgență totală”, a declarat primarul Ravennei, Michele De Pascale, la Radio 24, spunând că situația este „foarte asemănătoare cu cea din mai (2023)”.

„Populația este în stare de alertă maximă”, a declarat președintele interimar al Emilia-Romagna, Irene Priolo, pentru Radio Rai 1. Anul trecut 45.000 de persoane au fost evacuate, dar că de data aceasta pagubele nu sunt de așteptat să fie la fel de mari.

Priolo și-a apărat administrația, spunând că „au fost efectuate atât de multe lucrări de construcție” de la inundațiile de anul trecut.

Furtuna Boris a adus inundații pe scară largă și ploi torenţiale, cu victime în Austria, Cehia, Polonia și România.

Experții spun că schimbările climatice cauzate de emisiile de gaze cu efect de seră generate de activitățile umane cresc frecvența și intensitatea evenimentelor meteorologice extreme, cum ar fi ploile torenţiale și inundațiile.

Citește și: Șeful UE anunță un ajutor de 10 miliarde de euro pentru țările afectate de inundațiile „sfâșietoare”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS