19 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎncepe prima ediție a Concursului Internațional de Pian „Dinu Lipatti” Craiova

Începe prima ediție a Concursului Internațional de Pian „Dinu Lipatti” Craiova

Filarmonica „Oltenia” organizează pentru prima dată Concursul Internațional de Pian „Dinu Lipatti”, un eveniment cultural de referință care va avea loc în perioada 23-27 septembrie 2024, în sala de concerte a instituției de cultură craiovene. Competiția se desfășoară în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova și Fundația Culturală Pro Arte, fiind dedicată memoriei legendarului pianist și compozitor Dinu Lipatti, una dintre cele mai influente figuri din istoria muzicii clasice române.

Concursul a atras un număr impresionant de tineri pianiști din întreaga lume, fiind selectați 32 de participanți din peste 20 de țări. Aceștia vor evolua în etapele live ale competiției, iar după semifinale, doar 12 pianiști vor rămâne în competiție. Apogeul evenimentului va fi ziua de 27 septembrie când cei 4 finaliști vor avea privilegiul de a concerta alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Oltenia” Craiova, sub bagheta maestrului Ovidiu Bălan. Seara se va încheia cu Gala Laureaților, în cadrul căreia se vor decerna premiile Dinu Lipatti.

Juriul concursului Dinu Lipatti, compus din personalități de renume

Juriul este compus din personalități de renume ale scenei muzicale europene:
Vincenzo Balzani (Italia)
Dana Borșan (România)
Denis Pascal (Franța)
Leonel Morales (Spania)
Mihai Ungureanu (România)
Andreas Frölich (Germania)
Csíky Boldizsár (România)

Publicul poate achiziționa bilete pentru Gala Dinu Lipatti

Competiția include și un Premiu Special în memoria lui Radu Lupu, celebru pianist român, subliniind continuitatea valorilor școlii pianistice românești pe scena internațională.

Concursul Internațional de Pian „Dinu Lipatti” își propune să devină un reper important în peisajul cultural european, promovând excelența artistică și oferind o platformă de afirmare tinerilor pianiști din întreaga lume. Evenimentul este susținut de parteneri de prestigiu, precum Bösendorfer și Yamaha, și reprezintă un pas semnificativ în consolidarea statutului cultural al Municipiului Craiova.
Biletele pentru Gala Dinu Lipatti, din 27 septembrie, pot fi achiziționate de la agenția Filarmonicii Oltenia din Calea Unirii 16 sau online, pe entertix.ro.

Mai multe informații, la numărul de telefon 0251 414 698. Program agenție: luni-vineri, orele 10:00 -14:00.
Prețuri bilete: 50 lei; 15 lei (elevi, studenți, seniori)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS