19 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFurtuna Ashley aduce un val de aer polar în România

Furtuna Ashley aduce un val de aer polar în România

Furtuna Ashley se pregătește să intre pe teritoriul țării noastre și va aduce un val de aer polar și schimbări bruște de temperatură, cu diferențe de peste 15 grade Celsius de la o zi la alta.

Europa se pregătește de furtuna Ashley, ale cărei efecte se vor vedea începând de joi. Un front de aer rece de origine maritim polar va traversa continentul de la vest spre est.

Furtuna Ashley va aduce vânt puternic cu rafale de peste 100 – 120 km/h

Furtuna Ashley va aduce vânt puternic cu rafale de peste 100 – 120 km/h, diferențe termice de la o zi la alta, averse, vijelii, ninsori în zonele alpine. Meteorologii vor emite avertizări de vreme extremă în majoritatea țărilor din Europa, conform antena3.ro.

Duminică, furtuna ajunge și în România

Dacă săptămâna aceasta se menține o vreme deosebit de caldă pentru sfârșit de septembrie cu temperaturi între 21-34 de grade Celsius în toată țara, duminică, 29 septembrie, furtuna Ashley va ajunge în România, iar temperaturile vor scădea semnificativ. În partea de vest a țării, începând cu data de 29 septembrie,  vom avea temperaturi de 12 grade Celsius, maxima fiind de 18 grade.

Vorbim despre o scădere bruscă de temperatură, o diferență de 22 de grade , în contextul în care la începutul săptămânii ne bucuram de temperaturi de până la 34 de grade. Și în sudul țării, termometrele vor arăta 20 de grade începând de dumincă, 29 septembrie.

Citește şi: Târgu Jiu: Un tânăr a găsit un portofel cu bani și l-a dus la poliție

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS