13.6 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBărbatul bănuit că a atentat la viața lui Trump, pus sub acuzare

Bărbatul bănuit că a atentat la viața lui Trump, pus sub acuzare

Bărbatul acuzat că a supravegheat terenul de golf al lui Donald Trump din Florida cu o pușcă a fost acuzat marți de tentativă de asasinare a unui candidat politic, au declarat procurorii federali.
Ryan Routh, de 58 de ani, se confrunta deja cu două acuzații legate de arme, după ce autoritățile au spus că a îndreptat o pușcă printr-un gard la clubul de golf al lui Trump din West Palm Beach, Florida, pe 15 septembrie, în timp ce candidatul republican la președinție juca golf acolo.

„Departamentul de Justiție nu va tolera violența care lovește în inima democrației noastre. Îi vom găsi și îi vom trage la răspundere pe cei care o comit. Acest lucru trebuie să înceteze”, a declarat procurorul general Merrick Garland, potrivit Reuters.

Lui Routh i s-a refuzat cauțiunea

Departamentul de Justiție a declarat că un mare juriu federal din Miami a returnat rechizitoriul marți după-amiaza târziu. Acuzația de tentativă de asasinat implică o pedeapsă maximă de închisoare pe viață. Cazul a fost atribuit judecătorului de district american Aileen Cannon, care a respins un dosar penal în iulie, acuzându-l pe Trump că a păstrat ilegal documente clasificate după ce a părăsit mandatul.
Routh nu a depus încă o pledoarie. Avocații săi au căutat, fără succes, să-l elibereze pe cauțiune.

În ultimele zile, procurorii au dezvăluit dovezi despre care au spus că indică un plan de ucidere a lui Trump. Ei au susținut că cu câteva luni înainte de incident, Routh a trimis o scrisoare către o persoană neidentificată, făcând aluzie la „o tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump”.

Planul lui Routh

Ei au spus că Routh a petrecut o lună în Florida de Sud și că datele de pe telefonul mobil l-au arătat lângă terenul de golf și reședința lui Trump din Florida, la Mar-a-Lago. A fost găsită și o listă scrisă de mână cu datele și locurile în care Trump a vorbit sau era de așteptat să apară, potrivit dosarelor instanței.
Un agent al Serviciului Secret american care cerceta terenul de golf dinaintea lui Trump a deschis focul după ce a descoperit că arma străpungea gardul, făcându-l pe Routh să fugă, au spus procurorii. A fost arestat într-o oră de-a lungul unei autostrăzi din Florida. Routh a fost acuzat inițial:

  • de deținere a unei arme de foc în calitate de infractor condamnat,
  • de deținere a unei arme de foc cu un număr de serie șters.

Citește și: (VIDEO) Meryl Streep este solidară cu femeile afgane

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS