23.4 C
Craiova
miercuri, 2 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSecretarul general al ONU, declarat „persona non grata“ în Israel 

Secretarul general al ONU, declarat „persona non grata“ în Israel 

Israel Katz, Ministrul israelian de Externe, a anunțat că l-a declarat „persona non grata” pe secretarul general al ONU și că i-a interzis acestuia accesul în țară. Acesta a criticat declarația lui Antonio Guterres după atacul cu rachete balistice al Iranului asupra Israelului, informează agenţia de presă France Presse şi postul de televiziune israelian i24News.

Această decizie intervine după reacţia lui Guterres la atacul iranian de marţi seara asupra Israelului, considerată insuficientă de autorităţile israeliene.

Katz a criticat absenţa unei condamnări explicite a Iranului

Katz a criticat absenţa unei condamnări explicite a Iranului în declaraţia secretarului general, considerând-o o continuare a unei politici pe care a catalogat-o drept antiisraeliană încă de la începutul războiului în Fâşia Gaza, declanşat după atacul fără precedent al grupării islamiste palestiniene Hamas în comunităţi din sudul Israelului, conform Agerpres.

„Oricine care nu poate condamna fără echivoc atacul odios al Iranului împotriva Israelului nu merită să pună piciorul pe pământ israelian. Avem de-a face cu un secretar general antiisraelian care îi sprijină pe terorişti, pe violatori şi ucigaşi”, a afirmat Katz într-un comunicat.

Ministrul israelian l-a acuzat pe Guterres că nu a denunţat niciodată atrocităţile comise de Hamas pe 7 octombrie şi nici nu a luat măsuri pentru a declara Hamas drept organizaţie teroristă.

El a prezis că Guterres „va intra în istorie ca o pată ruşinoasă pe ONU”, potrivit i24News.

Citeşte şi: MApN a anunţat că patru aeronave militare au fost ridicate în urma unui nou atac al Rusiei pe teritoriul Ucrainei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS