22.8 C
Craiova
joi, 3 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitate70 de români, evacuați din Liban cu un avion al MApN

70 de români, evacuați din Liban cu un avion al MApN

70 de români sunt aduși de urgență, joi, în țară, din Liban, după ce au solicitat Ministerului Afacerilor Externe să fie evacuați. Un avion al MApN i-a preluat din Beirut și ar urma să ajungă astăzi în România, informează Digi24

Un avion Hercules al Forțelor Aeriene Române a decolat în această dimineață de la baza 90 din București, a ajuns în Beirut, unde au fost îmbarcați 70 de români care au cerut Ministerului Afacerilor Externe să fie evacuați. MAE împreună cu MApN au lucrat pentru această evacuare.

Avionul ar urma să ajungă astăzi înapoi în România. Cetățenii evacuați se vor duce la casele lor sau la rudele pe care le au în țară.

Libanul a fost și este lovit în continuare de proiectile lansate de Israel

Şase persoane au fost ucise într-un atac israelian care a vizat miercuri seară un centru de salvare al Hezbollah în centrul Beirutului. Raidul s-a soldat cu „doi morţi pe loc” şi „bilanţul a ajuns la şase morţi după ce patru răniţi au decedat”, a anunțar Ministerul libanez al Sănătăţii.

Alţi şapte răniţi au fost transferaţi la spitale, a adăugat sursa. Un responsabil al organizaţiei de salvare a mişcării şiite a declarat pentru AFP că raidul „a vizat centrul de protecţie civilă al autorităţii” din cartierul Bachoura, aflat în centrul capitalei. Jurnaliştii AFP din Beirut au auzit o explozie şi au relatat că unele clădiri s-au zguduit, înainte ca ambulanţele să se îndrepte spre loc.

Acesta a fost al doilea atac israelian care a vizat inima capitalei libaneze de la începutul conflictului dintre mişcarea islamistă pro-iraniană şi Israel, la 7 octombrie 2023. Atacul, catalogat unul „precis” de armata israeliană, a avut loc la o distanță scurtă de Parlamentul libanez.

De data aceasta, ţinta a fost mai centrală, după o lovitură israeliană care a ucis luni, în cartierul Cola, trei membri ai Frontului Popular pentru Eliberarea Palestinei (PFLP), o organizaţie de stânga laică palestiniană. Atacul, catalogat unul „precis” de armata israeliană, a avut loc la o distanță mică de Parlamentul libanez.

Citeşte şi: Campanie de promovare a drepturilor animalelor, derulată de IPJ Gorj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS