27.3 C
Craiova
joi, 3 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCe puteţi face cu voucherele de vacanță pe cale să expire

Ce puteţi face cu voucherele de vacanță pe cale să expire

Voucherele de vacanță al căror termen de expirare se apropie pot fi folosite în agențiile de turism. Acestea oferă mai multe opțiuni pentru beneficiari, potrivit unui comunicat al Agenției Naționale a Agențiilor de Turism.

ANAT susține că agențiile de turism au pregătite oferte speciale pentru posesorii de vouchere de vacanță. În mod deosebit sunt apreciate vacanțele cu discount prin programul „Înscrieri timpurii”, care oferă reduceri de până la 30% din prețul standard, pentru achiziționarea din timp a biletelor. Dacă programul „Înscrieri timpurii” presupune că datele rezervării nu pot fi modificate, există si categoria rezervărilor „flexibile”, care permit atât modificarea datei sejurului, cât și destinatia aleasă sau hotelurile, numai în interiorul României.

În plus, întrucât începând cu februarie 2022 acestea sunt emise exclusiv pe card electronic, voucherele de vacanță pot fi folosite și pentru rezervări online în perioada lor de valabilitate.

Valorea unui voucher este de 1.600 de lei pentru angajații din sectorul public

Aproximativ 70% dintre angajați primesc beneficii extrasalariale, iar tichetele de vacanță sunt menționate frecvent printre acestea. De asemenea, voucherele de vacanță sunt în topul beneficiilor oferite de angajatori pentru a atrage și reține talente.

În afară de beneficiile aduse angajaților, voucherele de vacanță au susținut și turismul intern.

ANAT arată că susține extinderea acestui beneficiu și pentru angajații din sectorul privat, în condiții avantajoase. Totuși, în acest an, impozitarea voucherelor s-a dublat, iar angajații din sectorul public cu salarii peste 8.000 lei net au fost excluși de la dreptul de a primi vouchere de vacanță, ceea ce a redus într-o anumită măsură numărul rezervărilor în țară. Valoarea unui voucher de vacanță este în 2024 de 1.600 de lei pentru angajații din sectorul public, respectiv 6 salarii minime brute pe economie pentru sectorul privat. Beneficiarii cheltuiesc în medie încă 1.000 de lei pe rezervare, peste valoarea tichetelor, plus alte sume pentru masă și activități la destinație.

Citeşte şi: Un tânăr a murit după ce s-a răsturnat cu maşina în curtea părinţilor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS