25 C
Craiova
joi, 3 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProgramul Casa Verde Fotovoltaice: 10.700 de înscrieri din regiunea Sud-Muntenia

Programul Casa Verde Fotovoltaice: 10.700 de înscrieri din regiunea Sud-Muntenia

Înscrierile pentru regiunea Sud-Muntenia în Programul Casa Verde Fotovoltaice au avut loc joi dimineaţă. Conform Administraţiei Fondului pentru Mediu, pentru această regiune bugetul alocat a fost de 320 de milioane şi s-au înscris 10.700 de persoane fizice.

Joi, de la ora 10.00, a început sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice pentru Regiunea Sud-Muntenia. 

Bugetul de 321.000.000 lei alocat acestei regiuni a fost rezervat integral prin înscrierea unui număr de 10.700 de persoane.

Urmează înscrierea pentru Bucureşti-Ilfov, în 4 octombrie, bugetul alocat fiind de peste 114 milioane de lei. Pentru Regiunea Sud-Vest – judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea, este desemnată ziua de 7 octombrie, bugetul alocat fiind de aproape 200 de milioane de lei. Înscrierile din Regiunea Vest – judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş – vor avea loc pe 8 octombrie, bugetul alocat fiind de 229 de milioane de lei.

Bugetul total alocat Programului Casa Verde Fotovoltaice este de două miliarde de lei

De asemenea, pe 9 octombrie se pot înscrie în acest program unităţile de cult din toate regiunile, bugetul alocat fiind de peste 20 de milioane de lei.  

Totodată, s-au încheiat înscrierile pentru regiunile Nord-Vest, Centru, Nord-Est, Sud-Est şi Muntenia. 

Bugetul total alocat Programului Casa Verde Fotovoltaice este de două miliarde de lei. 

Reprezentanţii AFM au mai precizat că perioada de înscriere în cadrul programului începe la ora 10.00 şi se termină la ora23.59 pentru fiecare regiune, în limita bugetului alocat. Finanţarea se acordă în cuantum de maximum 30.000 lei pentru achiziţionarea şi montarea unui sistem de panouri fotovoltaice şi a unei instalaţii de stocare a energiei electrice produse din surse regenerabile, cu condiţia suportării unei contribuţii proprii a beneficiarului de 3.000 lei.

Citeşte şi: Bărbat găsit împuşcat cu propra armă, în curtea casei sale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS