22.8 C
Craiova
joi, 3 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânii repatriați din Liban, întâmpinați la aeroport de primul ministru și de ministrul Apărării

Românii repatriați din Liban, întâmpinați la aeroport de primul ministru și de ministrul Apărării

Premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, i-au întâmpinat, joi, la aeroport, pe cetăţenii români repatriaţi din Liban, informează Agerpres.

„Războiul le-a dat vieţile peste cap. Dar astăzi, aproape 70 de copii, femei, bătrâni şi persoane cu probleme medicale grave au fost repatriaţi din Liban. România nu-şi abandonează niciodată cetăţenii aflaţi în dificultate! Le mulţumesc diplomaţilor, militarilor şi tuturor angajaţilor din instituţiile statului român care au făcut posibilă această misiune! Alături de colegii mei din Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Apărării Naţionale vom continua să-i repatriem în siguranţă pe cetăţenii români care ne cer sprijinul”, a transmis premierul, într-un mesaj pe Facebook.

Printre cei repatriaţi se numără mame cu copii, persoane vulnerabile şi familiile acestora, se arată într-un comunicat transmis de Guvern.

Guvernul va continua demersurile pentru repatrierii celorlalţi cetăţeni români şi membrilor de familie ai acestora din Liban

Transportul s-a realizat cu o aeronavă de transport de tip C 130 Hercules, din dotarea Forţelor Aeriene Române, la solicitarea ministrului Afacerilor Externe, „în contextul deteriorării accentuate a situaţiei de securitate din Orientul Mijlociu”, menţionează sursa citată.

„Guvernul României nu lasă niciun român fără sprijin, indiferent de locul în care se află. Sunt mame cu copii, persoane din categorii vulnerabile, familii întregi pe care le aducem în siguranţă, în România. Intervenţia statului român este un act de normalitate, cu atât mai mult cu cât compatrioţii noştri au cerut sprijinul autorităţilor să fie asistaţi pentru repatriere din Liban, ţară în care există riscuri de securitate. Mulţumesc miniştrilor Luminiţa Odobescu, Angel Tîlvăr şi echipelor Ministerului Afacerilor Externe şi Ministerului Apărării Naţionale, tuturor instituţiilor statului român implicate în acest efort”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

La momentul întâmpinării în ţară au participat şi reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe.

Guvernul menţionează că autorităţile române vor continua demersurile pentru asistarea în vederea repatrierii şi a celorlalţi cetăţeni români şi membrilor de familie ai acestora care au solicitat sprijin şi se află încă în Republica Liban. 

Citeşte şi: Diana Șoșoacă și-a depus candidatura și listele de semnături de susținere pentru alegeri. Este convinsă că va fi prima femeie președinte al României

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS