25.1 C
Craiova
marți, 8 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Diana Șoșoacă a fost suspendată șapte zile din Parlamentul European

(VIDEO) Diana Șoșoacă a fost suspendată șapte zile din Parlamentul European

-

Diana Șoșoacă a fost suspendată din Parlamentul European, timp de o săptămână, începând de astăzi.
În perioada de șapte zile de suspendare i se va scădea și din indemnizația de europarlamentar. Nu va putea să participe la activitățile din parlament, a anunțat marți președinta Parlamentului European, Roberta Metsola. Aceasta înseamnă că Șoșoacă nu va putea participa la vizita de miercuri a premierului maghiar Viktor Orban, apropiat ca doctrină și gândire de europarlamentarul român. Diana Șoșoacă își păstrează însă dreptul de vot în perioada suspendării.

Sancțiunile pronunțate de Metsola i-au fost impuse lui Șoșoacă pentru incidentul pe care l-a provocat în iulie, pentru că a perturbat ședința de plen și a avut un comportament neadecvat. Anunțată oficial luni seară, ea a depus o contestație, care i-a fost respinsă, astfel că sancțiunile anunțate de Roberta Metsola rămân definitive.

Pe 18 iulie, Diana Șoșoacă a fost escortată din plenul Parlamentului European după ce a întrerupt discursurile a trei alți europarlamentari. Incidentul a avut loc în timpul discuțiilor purtate în plenul legislativului european pe tema reconfirmării Ursulei von der Leyen la conducerea Comisiei Europene.

Citește și: AJOFM Dolj organizează pe 11 octombrie 2024 Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Laura Vicol a demisionat din fruntea Comisei Juridice în...

Deputata PSD LauraVicol și-a depus demisia, marți, din funcția...

ȘTIRI GdS