15.5 C
Craiova
miercuri, 9 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDupă o istorie de peste 180 de ani, cursele de cai din Singapore s-au încheiat

După o istorie de peste 180 de ani, cursele de cai din Singapore s-au încheiat

Singapore Turf Club din orașul-stat a organizat ultima sa cursă de cai în fața unei mulțimi de 10.000 de oameni sâmbătă, 5 octombrie.

Hipodromul de 120 de hectare va fi predat guvernului pentru reamenajare în 2027. Clubul Turf este singurul hipodrom al centrului financiar.

Mulțimea a variat de la pariori în pantaloni scurți care țin broșuri de cursă cu o țigară între buze, până la femei îmbrăcate elegant.

Caii se întrec pe pistă, în timp ce blocuri înalte de locuințe publice sunt văzute în fundal, la Singapore Turf Club din Kranji, Singapore, 11 iunie 2023 (REUTERS/Edgar Su)
Caii se întrec pe pistă, în timp ce blocuri înalte de locuințe publice sunt văzute în fundal, la Singapore Turf Club din Kranji, Singapore, 11 iunie 2023 (REUTERS/Edgar Su)

Dornic să asiste la sfârșitul unei ere, a fost pensionarul Lawrence Phua, de 75 de ani. În copilărie, Phua obișnuia să-și ajute fratele să vândă ghiduri de curse de cai în afara fostei locații a clubului de gazon din Bukit Timah, în centrul Singapore, care se va transforma și el în locuințe.

Paritorii reacţionează în timp ce caii sprintează spre linia de sosire în ultima zi a cursei la Singapore Turf Club din Kranji
Paritorii reacţionează în timp ce caii sprintează spre linia de sosire în ultima zi a cursei la Singapore Turf Club din Kranji

„Nu știu nimic despre jocuri de noroc, dar sunt puțin emoționat și destul de trist că aceste curse de cai nu mai au loc după mai mult de o sută de ani”, a spus el.

Phua a spus că aceasta a fost prima sa vizită la locația Kranji a Turf Club din nordul Singapore, care a fost deschisă în 1999, după o construcție în valoare de 500 de milioane de dolari (383,67 milioane de dolari).

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a vizionat cursele din 1972

Cursele de cai din Singapore au o istorie lungă care datează din trecutul său colonial. Prima cursă din 1843 a avut loc pentru a marca cea de-a 24-a aniversare a venirii Singapore sub dominația colonială britanică, potrivit clubului. Clubul Turf a găzduit-o mai târziu pe Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii în 1972, la șapte ani după ce Singapore și-a câștigat independența, când 26.000 au venit să vadă familia regală.

Spectatorii urmăresc cum caii sprintează din boxele lor de start în timpul ultimei curse a Singapore Turf Club din Kranji, Singapore, 5 octombrie 2024  (REUTERS/Edgar Su)
Spectatorii urmăresc cum caii sprintează din boxele lor de start în timpul ultimei curse a Singapore Turf Club din Kranji, Singapore, 5 octombrie 2024 (REUTERS/Edgar Su)

Terenul va fi predat guvernului pentru a răspunde cererilor de locuințe, agrement și recreere pe măsură ce populația crește. Singapore este mai mic decât orașul New York și găzduiește 6 milioane de oameni.

Când închiderea a fost anunțată în iunie anul trecut, Singapore Turf Club a declarat că participarea a scăzut în ultimul deceniu, potrivit Reuters.

Zilele de cursă obișnuiau să existe o medie de 11.000 în 2010, care a scăzut la 6.000 în 2019 și la 2.600 când hipodromul s-a redeschis după pandemie. Tribuna cu cinci etaje poate găzdui 30.000 de spectatori.

În comparație, Hong Kong are o scenă de curse de cai înfloritoare, cu peste 40.000 de pariori care pariază 1,31 miliarde de dolari HK (168,64 milioane de dolari) în prima zi a sezonului de curse din septembrie, potrivit South China Morning Post.

Citește și: Percheziții DNA la Casa Română de Comerț Unirea. Prejudiciu de peste 40 se milioane de lei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS