15.5 C
Craiova
miercuri, 9 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Cel puțin 22 de persoane au murit în inundațiile devastatoare din Bosnia

(VIDEO) Cel puțin 22 de persoane au murit în inundațiile devastatoare din Bosnia

-

Cel puțin 22 de persoane au murit în urma inundațiilor și alunecărilor de teren care au distrus sate întregi din Bosnia și Herțegovina.

O infrastructură cheie de transport care leagă centrul și sudul Bosniei a fost grav avariată, companiile și casele scufundate de inundații fulgerătoare și vitele au fost măturate.
Estimările daunelor sunt în stadii incipiente, deoarece salvatorii caută supraviețuitori în zona din jurul orașelor din sud Konjic și Jablanica, care au fost cele mai afectate.

Pagubele vor fi uriașe

Un alt cadavru a fost recuperat marți dintr-un lac din satul Buturovic Polje, ridicând numărul morților la 22, a declarat un oficial local. Șase persoane sunt încă dispărute.
Darko Juka, un purtător de cuvânt al guvernului cantonului Herţegovina-Neretva, a declarat că este prea devreme pentru a vorbi despre cifre, dar că pagubele vor fi uriaşe.

Linia de cale ferată care leagă orașele bosniace de portul croat Ploce a fost complet distrusă pe o secțiune de 17 km înspre orașul din sudul Mostar. O porțiune de cale ferată lungă de 200 de metri putea fi văzută suspendată în aer.

Companiile vor folosi infrastructura terestră

„O pierdere zilnică doar din scăderea veniturilor din transportul de mărfuri și pasageri se ridică la 280.000 de marke bosniace (157.000 USD)”, a declarat Samir Kadric, purtător de cuvânt al companiei regionale de căi ferate Zeljeznice Federacije BiH.
„Este destul de sigur că pagubele cauzate de acest dezastru se vor ridica la zeci de milioane de marke”, a spus Kadric. Compania va începe săptămâna viitoare lucrările de reparare a șinelor.

Multe companii exportatoare bosniace, cum ar fi ArcelorMittal Zenica(MT.LU), Adriatic Metals(ADT1.L) și Aluminium Industries, își transportau produsele în portul Ploce pe calea ferată.
Adriatic Metals, cu sediul în Marea Britanie, care operează mina de argint, plumb și barit din centrul Bosniei, a declarat că va folosi transportul rutier până când calea ferată va fi reparată complet.
„Adriatic nu se așteaptă la niciun impact asupra operațiunilor în curs și are încredere în utilizarea logisticii rutiere ca soluție temporară”, a spus într-o declarație pentru Reuters.

Citește și: (VIDEO) Cel puțin șapte morți într-o lovitură israeliană asupra unei clădiri rezidențiale din Damasc

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Percheziții DNA la Casa Română de Comerț Unirea. Prejudiciu...

Procurorii DNA fac miercuri peste 60 de percheziții în...

ȘTIRI GdS