20.6 C
Craiova
vineri, 11 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtacată de propriul câine, o femeie se luptă să supravieţuiască

Atacată de propriul câine, o femeie se luptă să supravieţuiască

O femeie australiană se luptă pentru viață în spital după ce i-a fost mușcat brațul de propriul ei câine în nordul Queenslandului.

Serviciile de urgență au fost chemate vineri într-o casă din orașul de coastă Townsville, în jurul orei 07:00, ora locală (22:00 BST). O femeie de 34 de ani a suferit răni care-i „pue viața în pericol”, potrivit BBC.

Brațul ei drept fusese tăiat sub cot, dar partea detașată a fost recuperată de paramedici înainte de a fi transportată de urgență la un spital local. Este într-o stare gravă, dar stabilă.

Poliția spune că nu a avut „o altă opțiune” decât să împuște câinele la fața locului.

Într-o conferință de presă, sergentul senior Scott Warrick a spus că poliția a sosit pentru a găsi femeia sângerând puternic în afara casei. Câinele, despre care se crede că este un pitbull, se afla înăuntru.

„Era foarte supărat, foarte agresiv… încă încerca să iasă afară.”

Unii ofițeri au baricadat casa. Alții i-au aplicat un garou improvizat pe brațul femeii și i-au acordat primul ajutor până la sosirea paramedicilor.

„Sunt ofițer de poliție de 37 de ani. Este prima dată când văd un atac atât de grav al unui câine. Rănile acestei doamne sunt absolut îngrozitoare și îi dorim însănătoșire grabnică”, a declarat sergentul Warrick reporterilor.

Atacuri similare

Câinele a fost eutanasiat la sfatul ofițerilor de control al animalelor.

„Am câini și să văd un rezultat ca acesta este absolut sfâșietor și înțelegem că oamenii vor fi supărați… dar nu am rămas fără altă opțiune.”

Un al doilea câine mai mic a fost găsit nevătămat la fața locului și este îngrijit de RSPCA.

Doi vecini au declarat pentru Australian Broadcasting Corporation că acesl cîine era cunoscut ca agresiv. Unul dintre vecinia arătat cicatricile pe care le avea de la un atacat anterior.

Vine la o zi după un alt atac într-o curte din Melbourne, unde o femeie a fost grav rănită și cei trei câini responsabili uciși împușcați de poliție.

Presa locală a raportat că doi dintre câini erau buldogi, iar al treilea era un pitbull.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS