17.8 C
Craiova
vineri, 11 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Elon Musk a prezentat „Cybercab” de la Tesla, robotaxiul care se conduce singur

(VIDEO) Elon Musk a prezentat „Cybercab” de la Tesla, robotaxiul care se conduce singur

Șeful Tesla, Elon Musk, a prezentat, ieri, Cybercab, un robotaxi cu două uși în formă de aripi și fără volan sau pedale în cadrul unui eveniment fastuos, informează Reuters.

Musk a ajuns pe scenă într-un „Cybercab” despre care a spus că va intra în producție în 2026 și va avea un preț mai mic de 30.000 de dolari. El a spus că funcționarea va costa 20 de cenți pentru 1,6 km în timp, iar încărcarea va fi inductivă, fără a necesita prize.

Cum arată Cybercab de la Tesla

Musk a spus că mașinile se bazează pe inteligență artificială și camere video și nu au nevoie de alte echipamente hardware, cum ar fi cele utilizate de rivalii robotaxi. Investitorii și analiștii au semnalat această abordare ca fiind o provocare atât din punct de vedere tehnic, cât și din punct de vedere al reglementărilor.

„Viitorul autonom este aici”, a declarat Musk. „Avem 50 de mașini complet autonome aici în seara asta. Veți vedea modele Y și Cybercab. Toate fără șofer”.

Robovan poate transporta 20 de persoane

Musk a prezentat, de asemenea, un vehicul mai mare, care se conduce singur – numit Robovan – capabil să transporte până la 20 de persoane, și a prezentat robotul umanoid Optimus de la Tesla.

Planul lui Musk este de a opera o flotă de taxiuri Tesla care se conduc singure și pe care pasagerii le pot apela prin intermediul unei aplicații. Proprietarii individuali de Tesla vor putea, de asemenea, să câștige bani prin intermediul aplicației prin listarea vehiculelor lor ca robotaxi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS