14.6 C
Craiova
luni, 14 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBărbatul arestat lângă mitingul lui Trump avea două arme și pașapoarte false

Bărbatul arestat lângă mitingul lui Trump avea două arme și pașapoarte false

Un bărbat care deținea ilegal o pușcă și o armă încărcată a fost arestat sâmbătă la o intersecție din apropierea mitingului lui Donald Trump din Coachella, California, a anunțat poliția.

Suspectul de 49 de ani, Vem Miller, conducea un SUV negru când a fost oprit la un punct de control de securitate. Polițiștiiau localizat cele două arme de foc.
Miller a fost apoi luat în custodie „fără incidente”, a spus biroul șerifului din comitatul Riverside. El a fost reținut pentru posesia unei arme de foc încărcate.

Vem Miller
Vem Miller

Serviciul Secret al SUA a declarat că Trump „nu a fost în niciun pericol”, adăugând că incidentul nu a afectat operațiunile de protecție.
Un șerif local l-a numit pe suspect „nebun”, iar biroul său a adăugat că întâlnirea nu a afectat siguranța lui Trump sau a participanților la miting.

Multe întrebări rămân fără răspuns

Șeriful din comitatul Riverside, Chad Bianco, a spus că este imposibil să se speculeze cu privire la ceea ce era în mintea suspectului. El „crede cu adevărat” că ofițerii săi au împiedicat o a treia tentativă de asasinat, dar că ar fi imposibil să se demonstreze că aceasta a fost intenția bărbatului.

Un oficial federal de aplicare a legii a declarat pentru CBS News că nu există niciun indiciu privind o tentativă de asasinat legată de acest incident.

Autoritățile federale spun că investighează în continuare incidentul și că ar fi la latitudinea lor să urmărească orice acuzație suplimentară.

Bianco este un oficial ales și un republican care și-a exprimat anterior sprijinul pentru Trump. El acționează și ca un surogat pentru campania de realegere a lui Trump.

Incidentul – care s-a petrecut la ora 16:59 PDT (00:59 GMT) – cu o oră înainte ca Trump să fie programat să apară pe scenă – evidențiază, încă o dată, operațiunea intensă de securitate din jurul său și pericolele cu care se confruntă fostul președinte, cu doar mai mult de trei săptămâni până la alegeri.

Tentative de asasinat asupra lui Trump

Miller a fost acuzat de două contravenții privind armele și a fost eliberat pe o cauțiune de 5.000 de dolari. Nu au fost depuse acuzații federale.

Poliţia a precizat că Miller avea asupra sa o puşcă încărcată, un pistol şi un încărcător de mare capacitate. El deţine o diplomă de masterat UCLA, iar în 2022 a candidat pentru Congresul statului Nevada. Bărbatul ar fi membru al unei organizaţii anti-guvernamentale de dreapta.

Bărbatul a reuşit să aibă acces la un perimetru iniţial din apropierea mitingului din Coachella. Odată ce Vem Miller, din Las Vegas, a ajuns în al doilea perimetru, autorităţile au realizat unele „nereguli”, a declarat Bianco. Interiorul maşinii era în dezordine, vehiculul nu era înmatriculat şi avea o plăcuţă de înmatriculare falsă, potrivit lui Bianco.

Miller era în posesia mai multor permise de conducere şi paşapoarte cu nume diferite, potrivit lui Bianco.

Nu este clar de ce se afla Miller în zonă, potrivit lui Bianco, care a spus că Miller a pretins că este jurnalist pentru a fi lăsat să intre la miting.

Un alt bărbat identificat cu câinii de detectare

Şeriful Bianco a mai spus că FBI interoghează un alt bărbat după ce câinii de detectare a bombelor l-au identificat „în mod repetat” ca fiind posibil periculos. Acestui bărbat nu i s-a permis să intre la miting, a precizat Bianco.
Miller este programat să apară în faţa justiţiei la 2 ianuarie 2025.

Trump a supravieţuit la limită unei tentative de asasinat în iulie, când glonţul unui bărbat înarmat i-a zgâriat urechea în timpul unui miting de campanie în Butler, Pennsylvania. În septembrie, un alt bărbat a fost acuzat că a încercat să-l asasineze pe Trump după ce agenţii Secret Service l-au descoperit ascunzându-se cu o puşcă lângă terenul de golf din Palm Beach al lui Trump. Acesta a pledat nevinovat.

Secret Service a făcut numeroase erori înainte de prima tentativă de asasinare a lui Trump, potrivit unui raport al Senatului, potrivit BBC.

Citește și: Doi fraţi din comuna Unirea, judecaţi pentru tentativă de omor calificat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS