24.5 C
Craiova
luni, 14 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMiliardar condamnat în dosarul Ferma Băneasa, arestat pe aeroportul din Atena

Miliardar condamnat în dosarul Ferma Băneasa, arestat pe aeroportul din Atena

UPDATE: Beny Steinmetz a fost eliberat din arestul poliţiei din Grecia, dar are interdicţie de a părăsi teritoriul acestei ţări, în aşteptarea unei decizii judecătoreşti cu privire la mandatul de arestare emis de România, au anunţat luni surse din poliţia elenă, informează Observatornews.

Miliardarul israelian Benny Steinmetz, condamnat în dosarul privind retrocedarea Fermei Băneasa, a fost reţinut pe aeroportul din Atena. În urmă cu aproape un an, a fost reţinut de autorităţile din Cipru, care au refuzat extrădarea lui, transmite News.ro. 

Steinmetz a fost reţinut duminică, pe Aeroportul din Atena, la intrarea în ţară. El călătorise cu un zbor privat, din direcţia Tel Aviv. El urmează să fie prezentat în faţa Procurorului de pe lângă Curtea de Apel Atena.

Steinmetz a mai fost reținut și apoi eliberat în Grecia și Cipru în ultimii doi ani. În septembrie 2023, a fost arestat pe aeroportul din Larnaca, din cauza unui mandat european emis de autoritățile române. În noiembrie 2023, Curtea de Apel din Cipru a respins extrădarea sa în România.

În decembrie 2021, el fusese reținut și în Grecia, dar a fost eliberat de autoritățile elene pe cauțiune.

Condamnat în dosarul Ferma Băneasa

În decembrie 2020, Curtea de Apel București a emis un mandat de executare a pedepsei prin care Beny Steinmetz a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru constituire de grup infracțional. Atunci, el şi un alt om de afaceri israelian, Tal Silberstein, au fost condamnaţi la câte cinci ani de închisoare cu executare în dosarul „Ferma Băneasa”.

Acuzaţiile din acest dosar vizează infracţiuni comise în perioada 2006-2013 în diferite forme de participare, în interesul obţinerii unor bunuri de o valoare deosebită, printre care Pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de prinţul Paul.

Citește şi: Premiul Nobel pentru Economie, decernat unor cercetători americani pentru studiile lor despre instituţii şi prosperitate

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS