24.5 C
Craiova
luni, 14 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReuniunea membrilor Uniunii Consulilor Onorifici din România – Ediția 8 Suceava 10 – 13 octombrie 2024

Reuniunea membrilor Uniunii Consulilor Onorifici din România – Ediția 8 Suceava 10 – 13 octombrie 2024

În perioada 10-13 octombrie 2024 s-a desfășurat la Suceava cea de-a 8-a ediție a Reuniunii membrilor Uniunii Consulilor Onorifici din România-U.C.O.R. Agenda evenimentului a cuprins întrevederi cu reprezentanții autorităților locale și județene din Suceava, precum și întâlniri cu antreprenori locali.

Din partea Uniunii Consulilor Onorifici din România, la eveniment au participat: Georg BARDEAU – Consul Onorific al Rep. Austria la Timișoara; Dna Av. Dr. Elena BUSTEA- Consul Onorific al Rep. Ecuador la București ; Dl Ambasador Ioan DONCA -Consul Onorific al Letoniei la București; Dl Av. Dr. Mihai FERARIU – Consul Onorific al Marelui Ducat de Luxemburg la Bucuresti ; Dl Mircea HOTOLEANU – Consul Onorific al Rep. Finlanda la Cluj-Napoca; Dl Endre MOLNAR – Consul Onorific al Ungariei la Drobeta Turnu Severin; Dl Dumitru MIHALESCUL – Consul Onorific al Coreei de Sud la Rădăuți; Dna Georgiana POGONARU-– Consul Onorific al Islandei în România; Dl Emil SÎRBU-Consul Onorific al Rep. Indonezia la Constanța si Dl Marius Mihail PUIU – Consul Onorific al Rep. Austria la Constanța și Co-organizator al evenimentului.

Delegația U.C.O.R. a fost întâmpinată la Palatul Administrativ din Suceava, Sala Unirii a Consiliului Județean, de către reprezentanții autorităților locale sucevene, care au prezentat reperele semnificative ale județului, proiectele finalizate recent sau aflate în curs de implementare,vizând industria, infrastructura rutieră și mobilitatea, sănătatea, turismul etc. Printre proiectele aflate în curs de derulare, au fost menționate în dezvoltarea turismului, proiecte derulate impreună cu comunitățile locale și cele de dezvoltare economică, prin amenajarea de parcuri industriale. De asemenea au fost trecute în revistă proiectele de investiții pentru dezvoltarea economică, utilități, infrastructură, mobilitate și transport electric, iluminat economic, pentru un oraș “verde”, dezvoltarea industriei pe baza de combustibil-biomasă, dezvoltarea culturală și socială, proiectele derulate în educație prin PNRR, investițiile în managementul deșeurilor și amenajarea spațiilor verzi, precum și oportunitățile de investiții și planul implementat de autorități în vederea dezvoltării și modernizării Mun. Suceava. S-a reiterat ideea necesității unei autostrăzi.

Totodată, au fost amintite parteneriatele încheiate cu Universitatea Suceava pe aceste proiecte, precum și implementarea exemplelor de bune practici, preluate pe modele din învățământul din Finlanda.

Primăria Mun. Suceava are un portofoliu de proiecte de peste 200 mil. euro, proiecte mature sau în faza de stiudiu de fezabilitate/încheiere a contractelor; autoritățile locale sunt deschise în a sprijini cu toată deschiderea investițiile în industrie, având posibilitatea de a pune la dispoziția investitorilor din țările reprezentate de consulii onorifici, inclusiv terenuri cu utilități, pentru dezvoltarea parcului industrial, pentru a crea condiții bune de muncă, în vederea dezvoltării Municipiului Suceava și a județului Suceava.

Reprezentanții autorităților locale din Suceava au adresat mulțumiri pentru vizita membrilor Uniunii Consulilor Onorifici din România, pentru oportunitatea de a transmite mesajul de promovare a zonei.

Dl Ambasador Ioan Donca – Prim-vicepreședintele U.C.O.R a salutat deschiderea autorităților județene și locale din Suceava, subliniind importanța organizării unor astfel de evenimente și discuții deschise pentru dezvoltarea relațiilor de colaborare dintre autoritățile locale din România și țările trimițătoare reprezentate de Consulii Onorifici-membri ai U.C.O.R, aceștia din urmă acționând ca punți de comunicare între cele două părți.

Membrii U.C.O.R. participanți la eveniment au prezentat pe scurt statele pe care le reprezintă și oportunitățile de colaborare și au enumerat posibilitățile de sprijin în vederea dezvoltării proiectelor economice, sociale, culturale și educaționale, prin expertiza instituțiilor și proiectele similare dezvoltate în țările pe care le reprezintă.

De asemenea, în cadrul acestei întruniri i-a fost înmânat președintelui Fundației umanitare “Mission Emmanuel“, Ioan Bădeliță, cecul în valoare de 25.000 de lei, reprezentând suma strânsă din donații în cadrul evenimentului caritabil organizat la Bucuresti în primăvara acestui an de Uniunea Consulilor Onorifici din România. Banii vor fi folosiți pentru școlarizarea unor copii defavorizați din județele Vaslui și Botoșani. Dl Ioan Bădeliță a mulțumit consulilor onorifici pentru acest gest, arătând că de 24 de ani fundația pe care o conduce ajută anual între 30 și 50 de copii proveniți din familii defavorizate, iar acest sprijin este binevenit pentru continuarea acestui proiect.

Județul Suceava are un bogat potențial istoric și turistic, iar în acest context, în program au fost incluse și vizite la câteva obiective turistice dintre care amintim: Muzeul Ouălor ”Lucia Condrea” Moldovița, Mănăstirea Orata din satul Botuș și Mocănița Huțulca din Moldovița.

Autor: Curierul Naţional

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS