14.6 C
Craiova
luni, 14 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Un atac cu dronă Hezbollah a ucis patru soldați IDF

(VIDEO) Un atac cu dronă Hezbollah a ucis patru soldați IDF

-

Un atac cu dronă Hezbollah asupra unei baze armatei din centrul Israelului a ucis patru soldați și a rănit grav alți șapte duminică, a anunțat armata israeliană. A fost cea mai periculoasă lovitură a grupului militant de când Israelul a lansat invazia terestră a Libanului în urmă cu aproape două săptămâni.

Hezbollah a numit atacul din apropierea orașului Binyamina drept represalii pentru atacurile israeliene de joi asupra Beirutului, care au ucis 22 de persoane. Ulterior, a spus că a vizat brigada Golani de elită a Israelului, lansând zeci de rachete pentru a ocupa sistemele de apărare aeriană israeliene în timpul atacului „escadrilelor” de drone.

Serviciul național de salvare al Israelului a declarat că atacul a rănit 61 de persoane. Cu sistemele avansate de apărare aeriană ale Israelului, este rar ca atât de mulți oameni să fie răniți de drone sau rachete. Hezbollah și Israelul au făcut schimb de focuri aproape zilnic în anul de când a început războiul din Gaza, iar luptele au escaladat.

SUA sprijină Israelul

Atacul a urmat știrii că SUA trimite o baterie de apărare antirachetă Terminal High Altitude Area Defense (Thaad) în Israel, împreună cu aproximativ 100 de soldați americani, aprofundând implicarea americană în regiunea lovită de criză. Ultima dată când SUA au trimis un astfel de sistem de rachete în Orientul Mijlociu a fost imediat după atacurile Hamas asupra Israelului din 7 octombrie anul trecut, potrivit The Guardian.
Întrebat de ce a decis să acorde permisiunea pentru desfășurare, președintele american Joe Biden a spus: „Pentru a apăra Israelul”. Teheranul a tras peste 180 de rachete asupra Israelului la 1 octombrie.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul-maior Patrick Ryder, a descris desfășurarea ca parte a „ajustărilor mai ample pe care armata americană le-a făcut în ultimele luni” pentru a sprijini Israelul și a apăra personalul american de atacurile Iranului și ale grupurilor susținute de Iran.

Citește și: Bărbatul arestat lângă mitingul lui Trump avea două arme și pașapoarte false

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS