Camera Deputaților a decis ridicarea imunității în cazul fostului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, acuzat de mai multe acte de corupție.
Plenul Camerei Deputaţilor s-a reunit, luni, pentru a dezbate şi vota asupra raportului Comisiei juridice de încuviinţare a cererii de percheziţie informatică şi domiciliară în cazul deputatului Nelu Tătaru, acuzat de luare de mită.
În favoarea ridicării imunității fostului ministru au fost 177 de deputați, asta în timp ce 12 au fost împotrivă și unul singur a ales să se abțină.
„Camera Deputaţilor încuviinţează percheziţia domiciliară și informatică privind pe domnul deputat Nelu Tătaru în Dosarul nr. 13/12/P/2023 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie”, se arată în hotărârea parlamentarilor.
Deputatul Nelu Tătaru a declarat luni că este nevinovat, că nu a luat niciodată bani de la pacienţi şi că vrea să se facă dreptate în ce îl priveşte.
Prima reacție după ce i s-a ridicat imunitatea
Nelu Tătaru, pentru care a fost admisă cererea de ridicare a imunităţii pentru percheziţii informatice şi domiciliare, afirmă că este medicul ”care a căutat să vindece, să salveze vieţi şi care nu a cerut sau a condiţionat vreodată actul medical”.
”Emoțiile și durerea nu pot fi niciodată disimulate.
Sunt profund emoționat de imaginile pe care le-am văzut, astăzi, în Huși. Pentru ei, pentru pacienții mei, pentru toți cei cu care m-am interesectat de-a lungul timpului, pentru țara mea din care am ales să nu plec, pentru orașul Huși pe care l-am ales să îmi fie acasă…sunt medicul care a căutat să vindece, să salveze vieți și care nu a cerut sau a condiționat vreodată actul medical.
Recunoștința mea a fost vindecarea pacienților, că au putut pleca pe picioarele lor acasă și zâmbetul pe care îl primesc mereu pe stradă, mai ales în Huși“.
Sănătatea nu ar trebui să aibă culoare politică!
Fostul ministru Tătaru a mai scris pe pagina sa de Facebook că speră să se facă dreptate. „Nu am fost luat de anchetatori nici din vacanță, nici de la întâlniri obscure sau negocieri politice, ci din spitalul din Huși, acolo unde am rămas dedicat pacienților și profesiei mele. Acolo tratez, dorm, mănânc, plâng, râd și îmi petrec majoritatea timpului de mai bine de 18 ani.
Vinovăția sau nevinovăția unui om, oricare ar fi acesta, nu cred că se tranșează online sau la televizor. Mi-aș dori din tot sufletul ca în România în care îmi doresc să rămână și să trăiască copiii noștri justiția să își facă datoria și să fie vizibilă întotdeauna, în toate cele 365 de zile ale anului, nu doar în perioada campaniilor electorale. Executați-mă public dacă așa simțiți sau merit, dar nu faceți același lucru cu colegii mei, cu pacienții sau cu familia mea.
Sănătatea nu ar trebui să aibă culoare politică! Va rămâne crezul meu, indiferent de cât de naiv par“.
Citește și: Hunedoara: O bonă a pierdut trei copii pe care îi avea în grijă