17.6 C
Craiova
joi, 17 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi români au inventat ciocolata cu colivă, în replică la ciocolata Dubai

Doi români au inventat ciocolata cu colivă, în replică la ciocolata Dubai

Ciocoliva este noul desert românesc care speră să devină la fel de faimos precum ciocolata Dubai! Ciocoliva este creația a doi români stabiliți în Glasgow, Scoția, unde dețin un magazin cu produse tradiționale. Inspirându-se din succesul ciocolatei Dubai, aceștia au decis să își lanseze propria versiune inovatoare de desert. Ciocoliva este o combinație delicioasă de ciocolată umplută cu nuci și o pastă dulce care amintește de coliva clasică, reinterpretată pentru a cuceri papilele gustative.

Dani și Alex, doi antreprenori din Scoția, au vrut să aducă ceva inedit pe piață, astfel că au reinventat coliva, combinând-o cu ciocolată. Astfel s-a născut Ciocoliva, disponibilă acum la restaurantul Transylvania Shop and Coffee.

Cei doi planifică să extindă afacerea și în România, cu scopul de a lansa un nou trend în lumea deserturilor. L-au inclus şi pe Dracula pe ambalajul noului desert. În plus, produsul este decorat cu bomboane viu colorate, în stilul bomboanelor Cip de odinioară, cum găsim de regulă pe coliva clasică, ceea ce face ca delicatesa unicat să fie și mai atractivă.

Ciocolată cu gust de… acasă

Ciocoliva a apărut din dorința celor doi de a schimba trendul apărut în Dubai cu unul care să aibă influențe de acasă, din România. Ei susţin că vânzările au explodat, chiar dacă o parte dintre clienți nici măcar nu știau ce este aceea colivă. Acum fac 6 și 10 kg de ciocolată în 12 ore.

Florin și Dani spun că nu toți scoțienii înțeleg conceptul de ciocolată umplută cu colivă, însă după ce au gustat-o, au devenit clienți fideli. O mai mare bucurie a fost, spun ei, pentru românii stabiliți în Scoția, care au stat la rând pentru ciocolata cu gustul de acasă.

„A venit trendul cu Dubai Chocolate, am încercat-o și noi, am făcut-o, dar s-a terminat fisticul și nu am mai avut cu ce să o umplem. Și Dani zice: Hai să o umplem cu colivă, că avem colivă, avem de toate, și am zis să o umplem. Ne dă mesaje o grămadă de lume, mai ales acum că a ajuns mai viral decât te așteptai, și te întreabă: dar ce este acolo? Iar când le explicăm, în Scoția, aici, este un breakfast popular, este porridge, un fel de năut cu lapte, cu apă, depinde cum îl faci, și este asemănător“, a explicat într-un video Florin, unul dintre creatorii ciocolivei.

Citeşte şi: O femeie a sărit gardul IPJ și a tăiat pneurile a zece autospeciale de poliție

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS