17.3 C
Craiova
joi, 17 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMarcel Ciolacu a chemat-o pe Elisabeta Lipă la Guvern pentru lămuriri privitor la premierea sportivilor olimpici şi a personalului din federaţii

Marcel Ciolacu a chemat-o pe Elisabeta Lipă la Guvern pentru lămuriri privitor la premierea sportivilor olimpici şi a personalului din federaţii

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că va avea, joi, o întâlnire cu Elisabeta Lipă, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, dar și candidat PSD la alegerile parlamentare, pentru a vedea exact „adevărul” privind modul de aplicare a normelor pentru recompensarea sportivilor şi personalului din federaţii în urma performanţelor obţinute la Jocurile Olimpice de la Paris, transmite Agerpres.

El a fost întrebat de jurnalişti cum se poate ca „o contabilă şi un secretar general” (de federaţie sportivă – n.r.), aşa cum a reclamat fostul ministrul al Sportului Eduard Novak, să primească „mai mulţi bani” decât un sportiv care a avut sute de ore de antrenament.

„Acum, la birou, am invitat-o pe doamna Lipă, să vedem tot adevărul. Depăşind ştirile, haideţi să vă informez cu toate, astăzi, şi o să vă şi răspund”, a răspuns Marcel Ciolacu.

O modificare a legii în domeniu, potrivit acestuia, ar putea fi o opţiune.

„Este o opţiune, haideţi să vedem totuşi”, a adăugat Ciolacu.

„Am înţeles că au fost bani daţi la un contabil, la un medic… pentru întreg lotul. E normal ca şi medicul echipei, al lotului olimpic, să aibă nişte beneficii suplimentare, e normal ca tot angrenajul să aibă nişte beneficii suplimentare. Dar părerea mea e că trebuie foarte clar ştiut încă de la început care sunt aceste beneficii, ca să nu mai avem astfel de situaţii”, a mai declarat premierul.

Novak a acuzat modul în care au fost repartizate sumele pentru performanţele obţinute la JO de la Paris

Modul de aplicare a normelor pentru recompensarea sportivilor şi personalului din federaţii în urma performanţelor obţinute la Jocurile Olimpice de la Paris a iscat o dispută, miercuri, în mediul online, între fostul ministrul al Sportului, Eduard Novak, şi preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă.

După ce Novak a acuzat, pe Facebook, modul în care au fost repartizate sumele pentru performanţele obţinute, Lipă i-a răspuns tot prin intermediul aceleiaşi platforme de socializare, transmiţându-i că a folosit aceleaşi norme legale şi în perioada în care a fost ministru.

„Pentru că fostul ministru al Sportului românesc, domnul Eduard Novak, traversează o perioadă în care memoria domniei sale nu se regăseşte în discursul său public, mă văd nevoită să intervin, ca succesor al său, în calitate de preşedintă a Agenţiei Naţionale pentru Sport, din respect pentru sportivii noştri de performanţă, pentru echipele federaţiilor care le susţin efortul, dar mai ales pentru corecta informare a iubitorilor sportului şi opiniei publice. Domnul Novak a aplicat, după ediţia de la Tokyo a Jocurilor Olimpice, respectând normele legale în vigoare atunci, ca şi acum, aceeaşi formulă de calcul prin care angajaţii federaţiilor sunt recompensaţi cu sume care reprezintă 40 la sută din valoarea premiilor oferite sportivilor care au performat la Jocurile Olimpice Paris 2024”, a scris Lipă pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: O polițistă mânuiește poligraful din IPJ Gorj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS