17.3 C
Craiova
joi, 17 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn cioban a căzut într-o fântână seacă după ce a scos din ea o oaie

Un cioban a căzut într-o fântână seacă după ce a scos din ea o oaie

Un cioban, de 41 de ani, din comuna Ruginoasa, era să-și piardă viața, căzând într-o fântână seacă din care tocmai salvase o oaie. După ce a reușit cu greu să scoată oaia, bărbatul a căzut chiar el în fântână și nu a mai putut să iasă. La fața locului erau prezente și alte persoane, care au cerut ajutor la 112.

Pompierii au fost solicitați miercuri după-amiază în comuna Ruginoasa, pentru salvarea unei persoane căzute într-o fântână din localitatea Bozienii de Sus. La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare, un camion cu modul MULTIRISC și o ambulanță SMURD TIM din cadrul Detașamentului Roman și un echipaj cu un alpinist cu o autospecială complexă pentru intervenție din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț.

Salvatorii l-au găsit pe bărbat conştient, dar cu multiple traumatisme la nivelul membrelor. L-au scos de urgenţă şi transportat la spital. Bărbatul este în grija medicilor.

„Ajunși la locul indicat, pompierii au constatat că într-o fântână dezafectată, cu o adâncime  de 12 m și diametru de 80 cm,  se află un bărbat, conștient și cooperant. Cu ajutorul echipamentelor specifice pompierii au acționat pentru scoaterea bărbatului din mediul ostil în care se afla. Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, cu traumatisme la nivelul membrelor superioare și inferioare, a fost preluat de echipajul SMURD TIM, care ulterior l-a transportat la CPU Roman”, au transmis autorităţile.

Citeşte şi: Gorjeanul Sabin Cornoiu conduce delegația României la Congresul Internațional de Salvare Alpină din Grecia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS