17 C
Craiova
vineri, 18 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn director și două asistente-șefe de la spitalul din Rădăuţi, plasaţi în arest la domiciliu

Un director și două asistente-șefe de la spitalul din Rădăuţi, plasaţi în arest la domiciliu

108 percheziţii au avut loc miercuri pe raza judeţului Suceava, într-un dosar de corupţie instrumentat de procurori. Printre instituţiile verificate s-a aflat şi spitalul municipal din Rădăuţi. După audieri, șas angajaţi ai spitalului au fost reţinuţi.

După audieri, cele șase persoane suspecte de fapte de corupție au fost reținute pentru 24 de ore, iar ulterior au fost prezentate în faţa instanței cu propunere de arestare preventivă. S-a dispus măsura arestului la domiciliu pentru trei persoane, printre care se numără fostul manager al spitalului Municipal Rădăuţi şi două asistente-şefe. Măsura controlului judiciar a fost dispusă pentru alte două persoane, fosta directoare de îngrijiri medicale şi un alt asistent medical, iar faţă de directorul medical nu s-a luat nici o măsură preventivă. Soluția dată de tribunalul Suceava nu este definitivă şi poate fi atacată.

Dosarul instrumentat de procurorii anticorupție vizează în principal angajări trucate la spital, prin oferirea unor subiectele de concurs, dar şi fapte de luare de mită, fapte ce au avut loc în 2023-2024. Anchetatorii spun că fostul manger al spitalului Rădăuţi ar fi primit 12.000 de euro, în total, pentru două posturi de brancardier, bani ce ar fi fost restituiți pentru că persoanele respective nu au reuşit să promoveze concursul şi i-ar fi cerut înapoi. Şpaga ar mai fi fost data şi pentru diferite internări şi operaţii chirurgicale.

De asemenea, în dosar mai apar acuzaţii de: trafic de influență, dare de mita, abuz în serviciu ori instigare la dare de mită. Cu ocazia percheziţiilor efectuate miercuri au fost ridicate şi sume semnificative de bani, atât în lei cât şi în euro, dolari sau lire sterline.

Citești și: Un muncitor a murit după ce s-a surpat peste el un mal de pământ

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS