11.2 C
Craiova
duminică, 20 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Musk promite că va acorda un milion de dolari în fiecare zi unui semnatar al petiției sale

(VIDEO) Musk promite că va acorda un milion de dolari în fiecare zi unui semnatar al petiției sale

-

Miliardarul Elon Musk a promis sâmbătă că va oferi un milion de dolari în fiecare zi, până la alegerile din noiembrie, cuiva care semnează petiția online pentru susținerea Constituției SUA.

Și nu a pierdut timpul, acordând un cec de 1 milion de dolari unui participant la evenimentul său din Pennsylvania, care vizează adunarea susținătorilor din spatele republicanului Donald Trump. Câștigătorul a fost un bărbat pe nume John Dreher, potrivit personalului evenimentului.
„Apropo, John habar n-avea. Deci, oricum, ești binevenit”, a spus fondatorul Tesla în timp ce îi înmâna lui Dreher cecul.

Banii sunt cel mai recent exemplu în care Musk își folosește averea extraordinară pentru a influența cursa prezidențială strâns contestată dintre Trump și rivala sa democrată Kamala Harris.

Musk a lansat America PAC

Musk a lansat America PAC, o organizație de acțiune politică pe care a fondat-o în sprijinul campaniei prezidențiale a lui Trump. Grupul ajută la mobilizarea și înregistrarea alegătorilor în state, dar există semne că întâmpină dificultăți în îndeplinirea obiectivelor. Evenimentul de la Harrisburg este al treilea în tot atâtea zile în Pennsylvania, unde Musk descrie alegerile din noiembrie în termeni dubii. El încurajează susținătorii să voteze devreme și să îi determine pe alții să facă același lucru.

El a spus sâmbătă că dacă Harris va câștiga, vor fi „ultimele alegeri”, sugerând că SUA nu vor mai exista. El a spus, de asemenea, că cele două tentative de asasinat împotriva lui Trump dovedesc că acesta este un competitor de temut și schimbă status quo-ul în moduri pe care Harris nu o va face. A spus că de aceea nimeni nu încearcă să-o omoare pe Harris, potrivit CNBC.

„Asasinarea unei marionete nu are valoare”, a spus Musk, reiterând un argument pe care l-a susținut într-o postare pe rețelele de socializare.

Petiția lui Musk

Petiția pe care Musk le cere oamenilor să semneze spune: „Primul și al doilea amendament garantează libertatea de exprimare și dreptul de a purta arme. Semnând mai jos, îmi promit sprijinul pentru primul și al doilea amendament.”

Participanții la evenimentul de sâmbătă au trebuit să semneze petiția, care permite America PAC să obțină detalii de contact pentru mai mulți potențiali alegători pe care îi poate lucra pentru a ajunge la vot pentru Trump.

Musk, clasat de către Forbes drept cea mai bogată persoană din lume, a furnizat până acum cel puțin 75 de milioane de dolari către America PAC, conform dezvăluirilor federale, făcând grupul o parte crucială a acțiunii lui Trump de a recâștiga Casa Albă.

Antreprenorul din spatele producătorului de automobile Tesla și al companiei de rachete și sateliti SpaceX a susținut din ce în ce mai mult cauzele republicane și în acest an a devenit un susținător deschis al lui Trump.

La rândul său, Trump a spus că, dacă va fi ales, îl va numi pe Musk la conducerea unei comisii guvernamentale pentru eficiență.

Citește și: Mehedinți: Pacient fugit din secția de psihiatrie, prins de jandarmi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

“U” Craiova – FC Botoşani 0-0 / Încă un...

Universitatea Craiova a încheiat la egalitate, scor 0-0, partida...

ȘTIRI GdS