16.7 C
Craiova
luni, 21 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Vremea se va încălzi în următoarele zile, iar temperaturile vor urca până la 21 de grade în unele zone ale țării. Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis prognoza pentru următoarele două săptămâni, 21 octombrie – 3 noiembrie. Probabilitatea pentru ploi este mai mare către sfârşitul acestei luni.

Banat

În primele zile ale intervalului, valorile termice diurne vor fi în creştere de la medii de 18 grade, până la medii de 20…21 de grade, iar cele din timpul nopţilor, de la medii de 3 grade, spre 7 grade. Până la finalul primei săptămâni, variaţiile termice vor fi nesemnificative, dar în a doua jumătate a intervalului vremea se va răci treptat. În medie, maximele vor ajunge la 13…14 grade, iar minimele la 4 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare la finalul lunii octombrie şi începutul lunii noiembrie.

Crișana

În această săptămână, valorile termice diurne nu vor avea variaţii importante, iar media acestora va fi de 18…20 de grade. Pe parcursul nopţilor însă, valorile termice vor fi în creştere în primele zile de la medii de 2…3 grade, spre 6…7 grade. În a doua jumătate a intervalului vremea se va răci treptat. În medie, maximele vor ajunge la 13…14 grade, iar minimele la 3…4 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare la finalul lunii octombrie şi începutul lunii noiembrie.

Transilvania

Valorile termice diurne nu vor avea variaţii importante în următoarele zile, iar media acestora va fi de 17…18 grade. Pe parcursul nopţilor, însă, valorile termice vor fi în creştere în primele zile de la medii de -1…0 grade, spre 4 grade. În a doua jumătate a intervalului vremea se va răci treptat, dar diferenţele vor fi mai ales la valorile diurne. În medie, maximele vor ajunge la 11…12 grade, iar minimele la 1…2 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi în creştere după data de 31 octombrie.

Maramureș

În prima săptămână, valorile termice diurne nu vor avea variaţii semnificative, iar media acestora se va situa în jurul a 17 grade. În a doua jumătate a intervalului, media valorilor maxime va fi în scădere până la 12…13 grade. Pe parcursul nopţilor, până în data de 24 octombrie, mediile valorilor termice vor fi în creştere de la 1 grad, spre 5 grade, apoi vor scădea treptat până la 2 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi în creştere la finalul lunii octombrie şi începutul lunii noiembrie.

Moldova

În primele zile ale intervalului, valorile termice diurne vor fi în creştere de la medii de 14 grade, până la 17 grade, iar cele din timpul nopţilor, de la medii de 1…2 grade, spre 8…9 grade. Ulterior, până la sfârşitul intervalului, vremea se va răci treptat. În medie, maximele vor ajunge la 10 grade, iar minimele se vor menţine în jurul a 3…4 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi în creştere după data de 29 octombrie.

Dobrogea

Valorile termice diurne vor fi în creştere de la medii de 14 grade, până la 18 grade, iar cele din timpul nopţilor, de la medii de 3 grade, spre 8 grade. Ulterior, până la sfârşitul intervalului, temperaturile vor avea tendinţa să scadă uşor. În medie, maximele vor ajunge la 14 grade, iar minimele se vor menţine în jurul a 7 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi în creştere după data de 29 octombrie.

Muntenia

Până în jurul datei de 23 octombrie, valorile termice diurne vor fi în creştere de la medii de 15 grade, până la 19 grade, iar cele din timpul nopţilor, de la medii de 1 grad, spre 5 grade. Ulterior, până la sfârşitul intervalului, mediile maximelor vor fi în scădere şi vor ajunge la 14 grade, dar ale minimelor vor avea doar uşoare oscilaţii în jurul a 5 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi în creştere mai ales la începutul lunii noiembrie.

Oltenia

Până în jurul datei de 23 octombrie, valorile termice diurne vor fi în creştere de la medii de 15 grade, până la 20 de grade. Creşterea valorilor din timpul nopţilor se va realiza până în data de 25 octombrie, de la medii de 2 grade, spre 6 grade. Ulterior, până la sfârşitul intervalului, mediile maximelor vor fi în scădere şi vor ajunge la 14 grade, dar ale minimelor vor avea doar uşoare oscilaţii în jurul a 5 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi în creştere la finalul lunii octombrie şi începutul lunii noiembrie.

La munte

Pe tot parcursul intervalului, cu uşoare oscilaţii de la o zi la alta, valorile termice vor avea predominant tendinţa de scădere. Astfel, mediile maximelor vor fi de la 14 grade în data de 22 octombrie, până la 5 grade la finalul celei de-a doua săptămâni, iar ale minimelor, de la 5 grade în data de 23 octombrie, spre -1 grad la începutul lunii noiembrie.

Probabilitatea de precipitaţii va fi în creştere după data de 30 octombrie.

Estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 21 octombrie – 3 noiembrie 2024 este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, precizează ANM.

Citește și: 25 de șoferi au rămas pietoni, după o razie pe șoselele din Dolj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS