11.8 C
Craiova
luni, 28 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi medici, cercetați de poliție după ce i-au dat aviz psihologic pentru școala de șoferi unui bărbat bolnav de schizofrenie

Doi medici, cercetați de poliție după ce i-au dat aviz psihologic pentru școala de șoferi unui bărbat bolnav de schizofrenie

Doi medici de la o clinică privată din Ilfov sunt investigați de polițiști, după ce i-au dat aviz psihologic că este apt să conducă unui bărbat diagnosticat cu schizofrenie. Deși nu a reușit să obțină permisul de conducere, el s-a urcat totuși la volan. În cele din urmă, a fost prins de agenții de la Poliția Rutieră și a fost internat într-un spital de psihiatrie.

În septembrie 2023, bărbatul diagnosticat cu schizofrenie a primit un aviz medical care atesta că este apt din punct de vedere psihologic. Ulterior, el ar fi făcut cursurile unei școli de șoferi, care acum este sub investigația autorităților, scrie tvrinfo.ro.

Pentru că nu a reușit să treacă examenele pentru obținerea permisului de conducere, bărbatul și-a cumpărat de pe internet, cu 1.000 de euro, un permis fals. A fost prins de polițiști, care au solicitat o expertiză medico-legală. Experții au concluzionat că bărbatul nu are discernământ, motiv pentru care a fost internat împotriva voinței sale.

Unul dintre medici a fost pus sub control judiciar, al doilea este cercetat în libertate

Investigația a condus la doi medici de la o clinică privată. Administratorii instituției le-au explicat anchetatorilor cum s-a prezentat bărbatul de 50 de ani la consultație.

„A dat o declarație pe proprie răspundere că nu e înscris la un medic de familie și că totodată nu e în evidență cu boli cronice sau neuropsihice. A semnat această declarație, noi nu aveam de unde să știm adevărul”, a declarat, pentru sursa citată, Dumitru Chitic, administrator şi asociat al clinicii.

Unul dintre medici implicați în acest caz a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, iar celălalt este cercetat în libertate.

Citeşte şi: Bărbatul care a înjunghiat mortal o persoană în parcarea unui mall a fost reţinut

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS