11.8 C
Craiova
luni, 28 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn adolescent a înjunghiat mortal un polițist și a rănit grav un altul într-o secție din Bosnia

Un adolescent a înjunghiat mortal un polițist și a rănit grav un altul într-o secție din Bosnia

Un adolescent de 14 ani a înjunghiat mortal un poliţist şi a rănit grav un altul joi seară, într-un comisariat din nord-vestul statului Bosnia şi Herţegovina, au anunţat autorităţile.

Adolescentul a intrat într-un post de poliţie din Bosanska Krupa, la 300 km nord-vest de Sarajevo, şi a atacat cu cuţitul doi poliţişti, a declarat pentru presă ministrul de interne, Ramo Isak.

„Un poliţist a murit, al doilea este spitalizat”, a spus Isak, adăugând că nivelul de securitate a fost majorat în toate comisariatele.

Agentul rănit a fost spitalizat în oraşul apropiat Bihac, iar pronosticul lui vital este unul rezervat, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei pentru televiziunea naţională BHRT.

Adolescentul a fost arestat

Adolescentul a fost arestat. Poliția desfășoară o anchetă pentru a determina motivele atacului, care sunt deocamdată necunoscute.

Primarul din Bosanska Krupa, un oraş cu 11.000 de locuitori, s-a declarat „şocat”. „Suntem un oraş liniştit şi tolerant. Ceea ce s-a întâmplat ne-a şocat pe toţi. Sper că instituţiile competente vor identifica motivele acestui act”, a declarat Armin Halitovic.

În iunie 2023, un adolescent de 13 ani a rănit grav cu armă de foc un profesor într-o şcoală din Lukavac, în nord-estul ţării.

Acest incident a survenit la o lună după asasinarea de către un elev de 13 ani a nouă dintre colegii săi şi a unui gardian într-o şcoală din Belgrad, în Serbia vecină.

Citeşte şi: Primarul unui muncipiu, reținut pentru mai multe fapte penale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS