6.6 C
Craiova
luni, 28 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVicarul eparhial al Episcopiei Sălajului, reţinut de polițiști pentru că și-a însușit 3.000.000 lei

Vicarul eparhial al Episcopiei Sălajului, reţinut de polițiști pentru că și-a însușit 3.000.000 lei

Vicarul eparhial al Episcopiei Sălajului a fost reţinut pentru delapidare în formă continuată şi fals în înscrisuri. Acesta este acuzat că şi-ar fi însuşit bani din patrimoniul Episcopiei, pe care i-ar fi folosit în interes propriu.

Vicarul eparhial al Episcopiei Sălajului a fost reţinut pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare cu consecinţe deosebit de grave în fomă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Prejudiciul estimativ cauzat este în cuantum de aproximativ 3.000.000 de lei.

    Bărbatul ocupă din 2020 funcția de vicar eparhial, poziție din care are acces la conturile bancare ale instituției și care i-a permis să direcționeze fondurile către propriul său buzunar. Investigația procurorilor a arătat că vicarul și-a însușit o parte din bani în mod direct, în timp ce alte sume au fost mutate prin CAR pentru plata unui împrumut. Cu toate acestea, banii ajungeau în cele din urmă tot la el.

    Pentru a nu trezi suspiciuni, vicarul ar fi falsificat mai multe înscrisuri, pentru a crea impresia că transferurile bancare din contul instituției în ale sale sunt justificate și legale.

    În timpul celor șase percheziții făcute joi de oamenii legii au fost găsite și ridicate mai multe astfel de înscrisuri, care vor servi drept probe importante în dosar.

    În cursul zilei de vineri, vicarul urmează să fie dus la audieri. Cercetările continuă pentru stabilirea împrejurărilor relevante soluţionării cauzei.

    Citește și: Polițiști suspendați și anchetați pentru că luau mită de la șoferi ca să nu îi amendeze

    ȘTIRI VIDEO GdS

    ȘTIRI GdS