1.2 C
Craiova
vineri, 7 februarie, 2025
Știri de ultima orăActualitateBărbat amendat cu 200 de euro pentru că a vorbit la telefon pe difuzor într-o gară

Bărbat amendat cu 200 de euro pentru că a vorbit la telefon pe difuzor într-o gară

Un bărbat a fost amendat cu 200 de euro pentru că a vorbit la telefon pe speaker într-o gară din Franţa. Acesta încearcă acum să obţină în instanţă anularea sancţiunii, relatează BBC News.

Bărbatul, care şi-a dat doar numele mic, David, a declarat pentru BFMTV că vorbea cu sora sa în gara din Nantes, duminică, când un angajat al SNCF, compania franceză de căi ferate, s-a apropiat de el. Acesta i-a spus că va fi amendat cu 150 de euro dacă nu opreşte difuzorul – o amendă care, susţine el, a fost majorată ulterior la 200 de euro, deoarece nu a plătit-o pe loc.  David şi-a angajat un avocat pentru a contesta amenda.

Compania feroviară de stat contestă unele detalii ale relatării pasagerului

SNCF a confirmat că bărbatul a fost amendat de personalul său de securitate într-o zonă liniştită a gării, dar compania feroviară de stat contestă unele detalii ale relatării pasagerului, potrivit publicaţiei franceze La Parisien.

SNCF a descris o „interacţiune crescândă” între un pasager şi un membru al personalului său înainte de emiterea amenzii.  În vârstă de 54 de ani, David a declarat că iniţial a închis telefonul când i s-a spus despre amendă, crezând că este o glumă.

SNCF a precizat că personalul său de securitate este autorizat să emită amenzi împotriva pasagerilor

SNCF a precizat pentru BBC News că personalul său de securitate operează în trenuri şi în staţii şi este autorizat să emită amenzi împotriva pasagerilor. SNCF a confirmat, de asemenea, că amenda a crescut de la 150 de euro la 200 de euro „deoarece clientul a refuzat să plătească”.

Reglementări privind controlul zgomotului, în Franţa

Deşi în Franţa nu există o lege naţională care să interzică utilizarea telefoanelor mobile pe speaker în locurile publice, există reglementări privind controlul zgomotului.

În conformitate cu Codul francez al transporturilor, cei care utilizează „dispozitive sau instrumente sonore” sau „tulbură liniştea celorlalţi prin zgomot” în zonele destinate pentru transportul public pot fi amendaţi.

Vorbitul cu voce tare într-un loc public, considerat inacceptabil

Sondajele de opinie sugerează că vorbitul cu voce tare într-un loc public se numără printre comportamentele considerate cele mai inacceptabile atunci când vine vorba de apelurile telefonice. Într-un sondaj realizat anul trecut pe 2005 adulţi din Marea Britanie, institutul de sondare YouGov a constatat că 86% dintre aceştia au considerat că utilizarea difuzorului într-un mediu comun este inacceptabilă, în timp ce 88% au fost de aceeaşi părere în ceea ce priveşte vorbitul cu voce tare.

Citeşte şi: Tanczos Barna va trimite Corpul de control la ANAF

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS