21.7 C
Craiova
marți, 25 martie, 2025
Știri de ultima orăActualitateMai multe cluburi şi restaurante din Bucureşti, închise de ANPC în urma unor controale

Mai multe cluburi şi restaurante din Bucureşti, închise de ANPC în urma unor controale

Comisarii de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au aplicat amenzi de 357.000 lei și au dispus închiderea a şapte cluburi de noapte şi restaurante din Bucureşti, în urma unor controale făcute în noaptea de sâmbătă despre duminică, potrivit unui comunicat al instituției.

Controalele care au vizat cluburi din Capitală a fost realizate de ANPC în colaborare cu poliţişti, fiind verificat modul în care sunt respectate „prevederilor legale privind protecţia consumatorilor, cu un accent deosebit pe prevenirea și combaterea comercializării de alcool și tutun către minori”, a transmis ANPC, într-un comunicat.

„Au fost verificaţi 29 operatori economici la care au fost aplicate 29 sancţiuni in valoare totala de 357.000 de lei şi s-au dispus masuri de oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman pentru 292 Kg produse alimentare şi 16,5 l siropuri folosite la prepararea băuturilor în valoare totala de aproximativ 24.600 lei”, este bilanţul anunțat de ANPC.

Cluburile închise temporar de ANPC până la remedierea deficientelor constatate sunt:

– SC Black Spirit SRL – VINTAGE Club.

– SC All Trading Corporation SRL – Bucharest Garden Restaurant.

– Tychy Ametist SRL – Club EL DICTADOR.

– SC AID SRL – Club The Drunken Lords.

– La Brasserie Herastrau Srl – Restaurant La Brasserie.

– Black Pearl Herăstrău SRL – Restaurant Kong.

– SC Royal Media Tehnic SRL – Restaurant Atmosphere.

Nereguli descoperite

Potrivit ANPC, în cadrul controalelor au fost găsite mai multe probleme în localuri, între care suprafeţe şi echipamente cu rugină, vopsea exfoliată, praf şi grăsime, utilaje frigorifice murdare şi cu chedere depreciate.

Comisarii au constatat de asemenea că în bucătăriile cluburilor se foloseau ustensile cu grad avansat de uzură, gheaţa folosită pentru consum era manipulată necorespunzător, în localuri există paviment cu zone depreciate. Alte nereguli sunt legate de informaţiile conţinute în meniuri sau de lipsa gramajelor la băuturile alcoolice.

Au fost de asemenea constatate diferenţe la gramaj în cazul mâncării servite, dar şi cluburi fără autorizaţii de funcţionare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS