6.8 C
Craiova
vineri, 22 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieParcurile Craiovei se închid temporar pentru dezinsecție terestră

Parcurile Craiovei se închid temporar pentru dezinsecție terestră

Primăria Municipiului Craiova prin SC Salubritate Craiova SRL desfășoară, în perioada 12 -13 martie, o operațiune de combatere a insectelor dăunătoare prin pulverizare terestră a insecticidelor în parcurile din municipiul Craiova. Dezinsecția urmează să aibă loc în timpul zilei, având în vedere că este necesar ca temperaturile exterioare să fie de cel puțin 15 grade Celsius pentru ca substanțele folosite să fie eficiente.
În timpul intervențiilor, parcurile vor fi închise, solicitându-se în acest sens sprijinul Poliției Locale a Municipiului Craiova care va restricționa accesul publicului după următorul program:

Joi, 12.03.2020
Parcul Tineretului – între orele 10.30 și 13.00 
Grădina Botanică – între orele 13.30 și 15.30.

Vineri, 13.03.2020
Parcul Nicolae Romanescu – între orele 10.30 și 14.30
Parcul Hanul Doctorului – între orele 15.00-16.00

Scopul intervențiilor este acela de a efectua dezinsecția având în vedere că, pe fondul temperaturilor neobișnuit de calde pentru această perioadă, în zonele în care sunt luciuri de apă s-a constatat deja prezența țânțarilor, dar și pentru a testa noul generator ULV cu ceață rece achiziționat de Primăria Municipiului Craiova și dat în concesiune către SC Salubritate Craiova SRL.

Substanțele folosite în cadrul intervenției sunt Vectobac WG (larvicidare) și Solfac Trio, aflate în grupa a treia de toxicitate și avizate de Ministerul Sănătății. Utilajul ultramodern folosit pentru dezinsecția terestră este un generator ULV (Ultra Low Volume) de ceață rece care a costat peste 26.000 euro și are o rază de împrăștiere prin pulverizare de 25-30 de metri, precum și tun de pulverizare flexibil cu sistem de turbină centrifugă cu orientare reglabilă. Utilajul poate fi orientat din interiorul vehiculului, prin intermediul unei telecomenzi. Generatorul cu ceață rece permite o remanență mai mare a substanței folosite, față de cel cu ceață caldă și, ca atare, are o eficiență sporită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS