Consiliul Judeţean (CJ) Dolj s-a dovedit generos în şedinţa ordinară de ieri. A aprobat alocarea de fonduri pentru finanţarea mai multor cheltuieli ale instituţiilor subordonate şi a fost de acord ca administratorii neexecutivi ai societăţilor deţinute să-şi încaseze „prima“ pentru îndeplinirea indicatorilor de performanţă pe anul 2019.
După ce în plină pandemie a fost respins proiectul privind acordarea componentei variabile, echivalentă cu şase indemnizaţii lunare, către membrii CA de la Compania de Apă Oltenia, acum s-a aprobat acordarea acestui bonus administratorilor neexecutivi de la High-Tech Industry Park Craiova SA, SPLDP Dolj SA şi Aeroportul Craiova. Suma încasată de aceştia nu a fost una mare.
Cu toate că legea le dădea dreptul membrilor Consiliului de Administraţie să primească maximum 12 indemnizaţii fixe lunare, drept primă pentru indicatorii de performanţă asumaţi şi îndepliniţi în proporţie de 100%, aceştia vor încasa doar o indemnizaţie. Adică 3.125 de lei brut, ceea ce înseamnă 1.828 de lei net.
În comparaţie, administratorii neexecutivi de la Compania de Apă şi RAADPFL Craiova, spre exemplu, primesc o primă echivalentă cu şase indemnizaţii fixe lunare, dacă la final de an au atins toţi indicatorii de performanţă stabiliţi prin contract.
CJ Dolj a fost generos. 38,2 milioane de lei, veniturile suplimentare după rectificare
Revenind la şedinţa ordinară de ieri, consilierii judeţeni au fost de acord şi cu alocarea din fondul de rezervă al judeţului a sumei de 320.000 de lei, pentru comuna Brădeşti. Banii erau necesari pentru „acoperirea unor cheltuieli şi prevenirea apariţiei unui blocaj financiar la nivelul primăriei“. „Situaţia financiară dificilă se datorează gradului scăzut de încasare a veniturilor ca urmare a problemelor generate de virusul SARS-COV-2“, a fost explicaţia din raportul ataşat hotărârii.
De altfel, la rectificarea bugetului propriu al judeţului Dolj pe anul 2020, partea de venituri a fost suplimentată cu suma de 38.259.000 de lei. Banii vor fi folosiţi pentru acoperirea cheltuielilor cu salariile până la sfârşitul anului la unele instituţii subordonate, dar şi pentru investiţii. Spre exemplu, capitolul „Transporturi“ a primit o suplimentare de 13.392.000 de lei, din care şase milioane de lei vor fi alocaţi pentru lucrările de reparaţii şi întreţinere a drumurilor judeţene.