4.2 C
Craiova
luni, 25 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieCJ Dolj a solicitat CNI finanţare pentru un complex sportiv în locul stadionului „Tineretului“

CJ Dolj a solicitat CNI finanţare pentru un complex sportiv în locul stadionului „Tineretului“

Consiliul Judeţean (CJ) Dolj a depus, ieri, documentația de includere a stadionului „Tineretului“ din Craiova pe lista de finanțare a Companiei Naționale de Investiții (CNI). Arena de legendă a fotbalului craiovean a revenit, după mai bine de 15 ani de chin birocratic, în patrimoniul judeţului Dolj, iar Consiliul Judeţean şi-ar dori să construiască pe actualul amplasament o arenă multifuncțională.

În urmă cu o lună, CJ a şi organizat o consultare publică în acest sens, tocmai pentru a afla de la specialişti ce s-ar putea construi în locul stadionului „Tineretului“. La dezbatere a participat inclusiv ministrul Tineretului și Sportului, Carol Eduard Novák, dar şi președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, cunoscutele atlete Doina Melinte și Violeta Beclea-Szekely, reputați campioni olimpici, mondiali sau europeni şi conducători ai cluburilor de sport din Bănie. 

Astfel, s-a ajuns la concluzia că o arenă multifuncţională care să poată găzdui aproape toate competiţiile sportive ar fi cea mai bună variantă. „Este vorba o arenă care să poate găzdui competiții dedicate atât sporturilor individuale, precum ciclism, tenis, atletism, gimnastică sau scrimă, cât și celor de echipă, cum ar fi fotbal, baschet, volei sau handbal. Din acest an o să demarăm procedurile legate de realizarea studiului de fezabilitate, precum și cele de proiectare și construire. Un alt obiectiv important al nostru îl constituie amenajarea unui muzeu al fotbalului craiovean, care va fi înființat tot la «Stadionul Tineretului»“, susţinea atunci preşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile. 

Complex sportiv multifuncțional cu fonduri de la CNI în locul stadionului „Tineretului“

Tot în urma dezbaterii publice de luna trecută s-a ajuns la concluzia că cea mai bună variantă ar fi ca arena multifuncţională să fie construită cu fonduri de la CNI, aşa cum s-a procedat şi cu stadionul „Ion Oblemenco“, „bijuteria“ Craiovei de 55 de milioane de euro. Prim urmare, CJ Dolj a solicitat oficial CNI finanţare pentru stadionul „Tineretului“.

„Complexul sportiv multifuncțional pe care dorim să îl construim pe amplasamentul stadionului «Tineretului» este cu un pas mai aproape de realizare. Astăzi (ieri – n.r.) a fost depusă documentația de includere a acestui obiectiv pe lista de finanțare a Companiei Național de Investiții. Mihai Neațu, vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, a depus solicitarea noastră la CNI cu sprijinul ministrului Tineretului și Sportului, domnul Carol Eduard Novak. Includerea Complexului Sportiv «Stadionul Tineretului» din Craiova în Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social pentru finanțarea destinată complexelor sportive este cea mai mare șansă de realizare a acestui proiect“, a anunţat, ieri, pe Facebook preşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile. 

CJ Dolj a bugetat banii pentru Studiul de Fezabilitate

Consiliul Judeţean Dolj nu va sta însă după finanţare şi va demara în acest an un Studiu de Fezabilitate privind construirea unei arene multifuncţionale pe locul acestui stadion de legendă al fotbalului craiovean. De altfel, în bugetul de venituri şi cheltuieli al judeţului Dolj pentru anul 2021 a fost alocată suma de un milion de lei pentru un studiu de fezabilitate privind stadionul „Tineretului“.

„Noi vom avea în acest an studiul de fezabilitate gata şi vom şti exact ce implică o astfel de investiţie. Dacă obiectivul va fi inclus pe lista de finanţare a Companiei Naționale de Investiții foarte bine. Dacă nu, o să scoatem noi la licitaţie, anul viitor, proiectarea şi execuţia. Cert este că vrem o astfel de arenă multifuncţională la Craiova“, a explicat, pentru GdS, Cosmin Vasile. 

Pe stadionul „Tineretului“, inaugurat în anul 1933 în prezența regelui Carol al II-lea, a evoluat echipa de fotbal Universitatea Craiova de la înfiinţare (1948) şi până la promovarea în prima divizie (1964). Valoarea de inventar a arenei, aşa cum a fost ea trecută în patrimoniul judeţului Dolj, este una imensă: circa 11 milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS