6.2 C
Craiova
duminică, 22 decembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaStagiunea Classic+ 2019/2020 a Filarmonicii „Oltenia” Craiova se încheie

Stagiunea Classic+ 2019/2020 a Filarmonicii „Oltenia” Craiova se încheie

Stagiunea Classic+ 2019/2020 a Filarmonicii „Oltenia” Craiova se va încheia cu lucrarea „Symphonic Adiemus” de Karl Jenkins, vineri, 28 august, ora 20:00, la Teatrul de Vară din Parcul „Nicolae Romanescu”.

La pupitrul dirijoral al Orchestrei Simfonice şi Coralei Academice se va afla  maestrul Marius Hristescu, muzician complex – dirijor, compozitor şi orchestrator. „Symphonic Adiemus” a fost cântată în primă audiţie naţională pe 10 octombrie 2019, pe scena filarmonicii oltene, tot sub bagheta dirijorului Marius Hristescu, fiind primită călduros de către publicul meloman. Stagiunea Classic+ 2019/2020 se închide într-o atmosferă optimistă şi energică, în acest an care a bulversat întreaga omenire, muzica având menirea de a reda speranţa şi puterea de a merge mai departe şi de a ne bucura de tot ce oferă viaţa mai frumos. Acesta este mesajul pe care Filarmonica „Oltenia” Craiova îl transmite în contextul în care oamenii au nevoie mai mult ca niciodată să beneficieze de efectul terapeutic al artei.

În program:

Sir Karl Jenkins: Symphonic Adiemus      

  1. In caelum fero (Adiemus: Songs of Sanctuary) – Exuberantly
  2. Chorale: Za Ma Ba (Adiemus II: Cantata Mundi) – Proudly
  3. Adiemus (Adiemus: Songs of Sanctuary) – In a spiritual way
  4. Song of the Spirit (Adiemus II: Cantata Mundi) – With spirit!
  5. Chorale: Elegia (The Best of Adiemus: The Journey) – With Tranquillity
  6. Kayama (Adiemus: Songs of Sanctuary) – Tribal
  7. Tintinnabulum, part I (Adiemus: Songs of Sanctuary)
  8. Tintinnabulum, part II (Adiemus: Songs of Sanctuary)
  9. Chorale: Cantilena (The Best of Adiemus: The Journey) – In a stately manner
  10. Zarabanda (Adiemus III: Dances of Time) – With elation
  11. Chorale: Hymn (Adiemus: Songs of Sanctuary) – Devotionally
  12. Song of the Plains (Adiemus II: Cantata Mundi) – With a tribal, primordial feel

Marius Hristescu, muzician complex – dirijor, compozitor şi orchestrator

Marius Hristescu s-a născut la 29 septembrie 1975, la Craiova. A absolvit Liceul de Artă din oraşul natal (1994), bucurându-se de îndrumarea profesorilor Mariana Ilie (pian), Florian-George Zamfir (teoria muzicii) şi Alexandru Racu (acompaniament).

Pregătirea muzicală o continuă la Universitatea de Muzică din Bucureşti, unde studiază, în paralel, trei dintre secţiile acesteia: Compoziţie, Dirijat Cor Academic şi Dirijat Orchestră, fiind discipol al maeştrilor Ştefan Niculescu (compoziţie), Dan Buciu (armonie), Dinu Ciocan (contrapunct), Valentin Gruescu (dirijat cor academic), Ludovic Bács şi Petru Andriesei (dirijat orchestră).

În anul 2000, absolvă cursul de studii. Profesor titular la catedra de teorie-orchestră a Liceului de Artă “Marin Sorescu” din Craiova (1999 – 2001), maestru de cor al Coralei Academice a Filarmonicii „Oltenia” (2001), dirijor al Corului de cameră „Da Capo” din Bucureşti (2001 – 2004), dirijor al Teatrului Liric “Elena Teodorini” din Craiova (2001 – 2009), dirijor și director artistic al Filarmonicii ”Oltenia” din Craiova (2010 – 2012), Marius Hristescu a condus și Orchestra Filarmonicii ”Muntenia” din Targoviște, până în anul 2015.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS