21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaDeschiderea unei noi microstagiuni Teatrul Colibri Craiova cu Teatrul ACT București

Deschiderea unei noi microstagiuni Teatrul Colibri Craiova cu Teatrul ACT București

Teatrul Colibri Craiova deschide joi, ora 19.00, Stagiunea Colibri.ACTul 8 cu recenta premieră a Teatrului ACT București. „Acasă/La zoo“ de Edward Albee a fost montată pentru prima dată în România în varianta integrală, în regia și traducerea lui Silviu Debu.

În distribuție pe Ionuț Grama, Ada Condeescu și István Téglás. „Acasă/La zoo“ este o producție Teatrul ACT, susținută de Conceptual Lab by Theo Nissim. După București, prima reprezentație a spectacolului „Acasă/La zoo“ din țară este la Craiova. Spectacolele ACT s-au jucat în premieră la Craiova. Teatrul Colibri este singurul din țară cu microstagiune constantă a instituției bucureștene.


După „Capra sau Cine-i Sylvia?” (r: Alexandru Dabija, 2007), Edward Albee revine la Teatrul ACT cu o poveste despre iubire, dar și despre cruzimea pe care ne-o putem provoca unii altora în fiecare zi. Cu o oarecare brutalitate și cu un umor negru tipic lui Albee, textul „Acasă/La zoo” combină clasicul din 1958 – „The Zoo Story” cu piesa într-un act – „Home Life”, scrisă în 2004. „Home Life” precedă întâlnirea fatidică a lui Peter (Ionuț Grama) cu Jerry pe o bancă din Central Park și-l prezintă pe Peter împreună cu soția lui Ann. Sub aparența normalității se ascunde o poveste umană captivantă, care explorează temele izolării, singurătății și dezumanizării.

Spectacolul „Rosto“

Publicul craiovean are șansa să (re)vadă joi, 14 decembrie 2023, la ora 19:00, spectacolul „Rosto“, adaptare după I.L. Caragiale. În regia și scenografia Alexandru Dabija, vor performa actorii:

  • Marcel Iureș,
  • Dan Rădulescu,
  • Ionuț Toader.

„Această nouă producție – în care spiritul ludic al regizorului întâlnește lumea lui Caragiale – are la bază o dramatizare realizată de Alexandru Dabija, care pune în legătură fragmente din mai multe schițe ale marelui scriitor. Spectacolul „Rosto“ spune o poveste misterioasă, cu infinite nuanțe despre învățământul românesc, oferind o imagine realistă a societății actuale.“

Cele două spectacole se adresează unui public de peste 16 ani!

Parteneriatul Teatrului Colibri Craiova cu Teatrul ACT București a început în anul 2014, sub genericul Colibri într-un ACT, cu spectacolul „Absolut!“ după Ivan Turbincă de Ion Creangă, cu Marcel Iureş, în regia lui Alexandru Dabija.

Citește și: Festivalul „Craiova Muzicală”: Ediție aniversară. 50 de ani de virtuozitate și pasiune

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS