20.3 C
Craiova
vineri, 28 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaRomantism și destin la Filarmonica Oltenia Craiova

Romantism și destin la Filarmonica Oltenia Craiova

Filarmonica Oltenia Craiova prezintă, mâine, de la ora 19.00, Concertul nr.2 pentru pian de Rahmaninov, apreciat pentru frumusețea melodică. Această creație rămâne o piatră de temelie în repertoriul concertistic.

Interpretarea solistică va aparține lui Andrei Licareț, artist de excepție care fascinează prin sensibilitatea sa rafinată, căldura sunetului și virtuozitate. La pupitrul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Oltenia va evolua dirijorul Williams Birbeck din Marea Britanie.

Andrei Licareț a obţinut Premiul I la concursurile Jeunesses Musicales şi Bucureşti Yamaha şi a fost distins cu Premiul Lory Wallfisch. Artistul a susţinut concerte şi recitaluri în cele mai importante oraşe din Europa şi din Statele Unite. Este apreciat de mari muzicieni ai lumii.

După ce și-a finalizat studiile de masterat cu dublă specializare, în dirijat orchestral și interpretare la clarinet, Williams Birbeck a urmat ambele căi profesionale. S-a concentrat pe dirijat, adevărata sa pasiune. A obținut un premiu de top la Concursul Internațional de Dirijat de la Viena din 2023. În prezent, este Dirijor Principal al Orchestrei Holborn din Marea Britanie.

Seara va debuta cu uvertura operei ”Ruslan și Ludmila” de Glinka. Se va încheia cu Simfonia a 5-a de Ceaikovki, una dintre cele mai mari capodopere muzicale, cunoscută pentru puterea sa emoțională și intensitatea dramatică a temei destinului.

Citește și: Restricții de trafic în Craiova pentru derularea scrutinului din 9 iunie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS