18.9 C
Craiova
sâmbătă, 6 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaCorala Academică a Filarmonicii Oltenia, succes răsunător la Festivalul Epidaurus din Atena

Corala Academică a Filarmonicii Oltenia, succes răsunător la Festivalul Epidaurus din Atena

Corala Academică a Filarmonicii Oltenia Craiova a fost invitată la prestigiosul Festival Epidaurus din Atena. Concertul susținut în impresionantul amfiteatru Herodes Atticus (a cărui capacitate de 5000 de locuri s-a dovedit neîncăpătoare. A fost o adevărată sărbătoare a muzicii vocal-simfonice.

Concertul a fost un eveniment de rezonanță internațională, aducând împreună artiștii Orchestrei de Stat din Atena, sub conducerea muzicală a legendarului maestru Neeme Järvi, alături de soliștii:

  • Camilla Tilling (soprană),
  • Aude Extrémo (mezzo-soprană),
  • Barry Banks (tenor),
  • Andrew Foster-Williams (bas-bariton).

Interpretarea magistrală a Simfoniei a IX-a în Re minor, op. 125 de Ludwig van Beethoven a încântat publicul, fiind răsplătită cu peste 10 minute de aplauze generoase.

Această capodoperă a muzicii vocal-simfonice, cunoscută pentru mesajul său de umanitate și speranță, a fost pusă în valoare de contribuția remarcabilă a corurilor invitate:

  • Corul Radiodifuziunii Elene (dirijor Mihalis Papetrou),
  • Corul Orașului Atena (dirijor Stavros Beris),
  • Corala Academică a Filarmonicii Oltenia (dirijor Svilen Simeonov).

Participarea Filarmonicii Oltenia la Festivalul Epidaurus din acest an a evidențiat talentul și dedicarea muzicienilor. În plus, a consolidat legăturile culturale între instituția de cultură craioveană și comunitatea internațională a muzicii clasice, dovedind prestigiul de care se bucură arta interpretativă românească.

Citește și: (VIDEO) Program INSPIRECinema Craiova Mercur 5 – 11 Iulie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS