30.4 C
Craiova
luni, 9 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaPuppets Occupy Street defilează în premieră în Bulgaria

Puppets Occupy Street defilează în premieră în Bulgaria

Teatrul pentru copii și tineret Colibri Craiova participă la Festivalul Internațional în aer liber „Zilele Păpușilor“ din Bulgaria. Teatrul din Craiova a fost invitat de Teatrul de Stat de Păpuși din Burgas – Bulgaria de a

De data aceasta reprezentarea la Burgas se face cu două dintre păpușile supradimensionate create de scenografa Oana Micu în cadrul Festivalului Puppets Occupy Street. Anul trecut Teatrul Colibri Craiov(VIDEO) Ce filme noi vedem la Cineplexx Craiovaa a fost invitat la Burgas cu spectacolul „Zorro“, în regia lui Cristian Mitescu, cu scenografia semnată Oana Micu și Tiberiu Toitan.

Fetița clown și pălărierul Chaplin vor face spectacol sub genericul Parada marionetelor gigant la cea de-a XI-a ediție a Festivalului „Zilele Păpușilor“, duminică, 4 august, și luni, 5 august, de la ora 18:30, pe scena deschisă de pe aleea principală „Grădina Marină“ din Burgas.

Festivalul de la Burgas nu este competitiv, având ca scop familiarizarea publicului bulgar cu diferite stiluri de păpuși.

Steampunk, în perioada 25 august – 1 septembrie

Cele două păpuși supradimensionate vor duce în Bulgaria vestea celei de-a XI-a ediții a Festivalului Puppets Occupy Street, cu tema Steampunk, ce se va desfășura la Craiova în perioada 25 august – 1 septembrie și care va reuni peste 150 de artiști și companii de teatru din 15 țări.

De-a lungul timpului mai multe companii sau teatre din Bulgaria au încântat publicul Festivalului Puppets Occupy Street cu spectacole, ateliere și expoziții, anul trecut chiar Teatrul de Stat de Păpuși din Burgas fiind prezent la ediția Fantasy la Craiova cu expoziția „Our treasure – Marionettes“.

Citește și: (VIDEO) Ce filme noi vedem la Cineplexx Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS