16.8 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaReconstituirea, cea mai recentă premieră la Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova

Reconstituirea, cea mai recentă premieră la Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova

Teatrul și Revoluția își dau mâna în cea mai recentă premieră de la Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova: Reconstituirea, în regia Catincăi Drăgănescu.

Vineri, 27 septembrie și sâmbătă, 28 septembrie, la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova are loc premiera spectacolului Reconstituirea.
Inspirat din filmul cu același nume regizat de Lucian Pintilie și alte opere impregnate de spiritul anilor ’68, Reconstituirea vorbește despre nevoia de schimbare pe care o simțim fiecare dintre noi:
„Ne frustrează autoritatea, politicul, vrem o lume nouă, dar, spre deosebire de 1968, nu avem o reprezentare a sa. Și libertatea poate fi o formă de constrângere – asta e revelația secolului 21: avem toate tentațiile astea pe masă, putem să ne trăim viețile oricum, dar individul nu contează în marea ordine a lucrurilor.” – Catinca Drăgănescu

Dramaturgia spectacolului, semnată de Catinca Drăgănescu chestionează și interoghează dacă suntem de fapt mai liberi sau mai puțin liberi decât în 1968, dacă gradul de libertate ni-l setăm singuri sau ne este atribuit, dacă renunțarea e conștientă sau nu.

Tineri din colțuri diferite ale lumii chestionează propria identitate și felul în care funcționează lumea din jurul lor. Dragostea, arta și revoluția se amestecă într-un carusel de emoții și experiențe. Ar putea fi 1968 sau ar putea fi acum. Revolta e în aer, revoluția e o stare de spirit, la vie est plus forte que l’imagination.

Distribuție: Iulia Colan, David Drugaru, Robert Ioan, Romanița Ionescu, Cătălin Mihai Miculeasa, Raluca Păun, Nicolae Vicol
Costume & consultant scenografie: Lia Dogaru
Dezvoltare software Reconstituirea VR/AR: Augmented Space Agency (Dan Făcăeru și Sabin Șerban)
Compoziție muzicală originală și sound design: Cristian Vieriu (interior 8).

Citește și: Craiova: Prima ediție a Concursului Internațional de Pian Dinu Lipatti își desemnează câștigătorii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS