19.8 C
Craiova
miercuri, 9 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaExpoziția “Mirabilis” la Muzeul de Artă din Craiova

Expoziția “Mirabilis” la Muzeul de Artă din Craiova

Vernisajul expozitiei “Mirabilis” va avea loc vineri, ora 18.00, la Centrul “Constantin Brancusi” din cadrul Muzeului de Artă Craiova.

Bogdan Panait este un fotograf craiovean, autor a numeroase expoziții de fotografie de portret și fine-art. Este un conducător al unei școli de fotografie pentru începători și avansați.

“Mirabilis” este o expoziție de fotografie de portret, construită în jurul ideii de a transpune, prin două  modalități diferite de abordare tehnică, atmosfera și trăiri diferite în imagini cu volume, proporții și personaje  identice.

Chiar dacă ideea în sine poate părea pretențioasă, aceasta este de fapt un pretext pentru a realiza o expunere de fotografii de portret în stilul clasic, cunoscut, însă întotdeauna frumos și plăcut.

Jumătate dintre fotografii sunt realizate pe film, alb-negru, iar cealaltă jumătate sunt digitale, realizate  într-o cromatică deosebită. Fiecare pereche de cadre pare a conține elemente identice, însă încercarea a fost aceea de a crea trăiri, stări și percepții diferite.

Invitat de onoare este fotograful Simion Buia, binecunoscut în lumea artistică românească si nu numai, realizator a numeroase expoziții de portret, filme documentare și cel care a imortalizat, prin fotografie, marea majoritate a actorilor români de pretutindeni.

Citește și: Booklook, umor alb pentru zile negre

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS