21.2 C
Craiova
luni, 28 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaVernisajul expoziției „Pictură și carte obiect” la Muzeul de Artă Craiova

Vernisajul expoziției „Pictură și carte obiect” la Muzeul de Artă Craiova

Muzeul de Artă Craiova organizează joi, ora 17:00, la vernisajul expoziției „Pictură și carte obiect” a artistei Anca Seel Constantin.

Expoziția va cuprinde peste 30 de lucrări executate în ultimii ani de creație și va fi găzduită în Sala Oglinzilor din Palatul Jean Mihail.

Anca Seel Constantin este absolventă a Institutului de Arte Plastice din București, promoția 1985. Este licențiată a Universității Neuchâtel Elveția, specializarea Limba și literatura franceză. Cele două pasiuni – cea pentru artă și cea pentru literatură – se vor contopi în creația ulterioară, dând astfel naștere cărții-obiect. Aceasta o va însoți pe artistă mai bine de 30 de ani în decursul a numeroase expoziții personale, începând cu 1991 și până în prezent.

Expoziția de față își dorește să aducă în fața publicului craiovean acest tip de exprimare plastică, mai puțin abordat în zona noastă, care are propriul farmec și care se dezvăluie într-o estetică aparte. În paralel cu expoziția organizată la Muzeul de Artă Craiova, publicul poate regăsi o altă parte a creației sale în sălile Muzeului Cărții și Exilului Românesc.

Expoziția poate fi vizitată de marți până duminică, între 10-17, până pe30 noiembrie, în Sala Oglinzilor din Palatul Jean Mihail.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS