Muzeul Cărții și Exilului Românesc organizează joi, la ora 14.00, cea de-a șaptea întâlnire din cadrul Clubului de lectură pentru copii și adolescenți.
Luna aceasta, Clubul de lectură se desfășoară sub genericul „Un altfel de decembrie la muzeu”. Cartea propusă spre lectură este „Crăciunul Domnișoarei Poimâine” de Adina Rosetti. Copiii sunt invitați să-și folosească imaginația și să pătrundă în Regatul Timpului pentru a descoperi o poveste captivantă despre Crăciun, cu personaje inedite:
- Doamna Ieri,
- Domnul Azi,
- Domnișoara Mâine,
- Domnișoara Poimâine,
- Moș Crăciun și spiridușii săi.
La întâlnire vor participa elevi din clasele primare de la After School-ul „Paradisul copiilor”.
„Iar Domnișoara Poimâine, fetița-de-peste-două-zile, nerăbdătoare și curioasă cum o știți, vrea să știe totul despre… Crăciun! A auzit povești de dincolo, din lumea oamenilor, despre un Moș care aduce cadouri. Despre sănii și reni, despre brăduți împodobiți, despre fulgi de zăpadă care dansează în aer. Și tare i-ar mai plăcea să aducă Crăciunul în Regatul Timpului…” (Crăciunul Domnișoarei Poimâine)
Proiectul „Un altfel de decembrie la muzeu” cuprinde trei ateliere dedicate copiilor:
- Atelier Art Craft,
- Movie Club,
- Clubul de lectură.
Un nou atelier Art Craft
Muzeul Cărții și Exilului Românesc organizează miercuri, 18 decembrie, la ora 10.30, un nou atelier Art Craft.
La această nouă întâlnire vor participa 24 de elevi din clasa a III-a E, de la Școala Gimnazială „Mircea Eliade”, din Craiova, care vor fi însoțiți de cadrul didactic Dorina Drăniceanu.
Ajutați de muzeografi, elevii vor confecționa decorațiuni de sărbători și vor scrie scrisori pentru Moș Crăciun.
Atelierul Art Craft oferă copiilor participanți oportunitatea de a explora tehnici artistice variate în cadrul unor activități cu tematică de sezon, precum confecționarea decorațiunilor de Crăciun și a felicitărilor personalizate. Utilizând materiale reciclabile și naturale, copiii își dezvoltă abilitățile motorii fine și învață despre importanța sustenabilității.
Citește și: Viorel Penișoară-Stegaru va fi sărbătorit la Teatrul Național „Marin Sorescu”