11.2 C
Craiova
marți, 26 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriTranzactiile cu terenuri, afaceri de succes

Tranzactiile cu terenuri, afaceri de succes

Investitiile imobiliare ramân afaceri de top. Si cum oltenii sunt oameni descurcareti, piata terenurilor este unul dintre cele mai interesante si mai rentabile sectoare imobiliare din acest moment.


Tranzactiile cu terenuri au fost posibile in zonele cu potential de dezvoltare regionala, atât ca urmare a perspectivei deschiderii magazinelor mari, cât si datorita dorintei craiovenilor de a avea o locuita intr-un cartier rezidential, in apropierea altor vile. Astfel, luând in considerare tendinta locuitorilor Craiovei de a migra spre marginea orasului, in cartierele de lux, preturile la terenurile din zonele limitrofe au inregistrat si inregistreaza o crestere vertiginoasa.


In asa-numita zona „Capsunarie“, din spatele Selgros, metrul patrat de teren se vinde in acest moment cu aproximativ zece euro. Persoanele care doresc sa achizitioneze terenurile respective ar trebui insa sa se gândeasca de doua ori inainte de a „beneficia“ de ofertele spectaculoase de pret pentru ca e posibil ca, o data cumparate, sa nu le poata folosi in scopul propus. „Sunt o serie de persoane care s-au entuziasmat ca au achizitionat terenuri cu cinci dolari pe metru patrat. Sperau ca vor putea sa-l vânda apoi la pret cel putin dublu. Problema a fost ca nu l-au verificat si s-au inselat pentru ca sub teren erau numai conducte“, a declarat Cristina Radu, directorul unei agentii imobiliare craiovene. Pretul in zona magazinului cash & carry variaza intre zece si treizeci de euro metrul patrat, iar terenul stradal poate ajunge, potrivit spuselor Cristinei Radu, si la 100 de euro metrul patrat.


Terenurile se vând parcelate


Craiovenii vor terenuri ieftine, pe care sa le treaca in intravilan, daca nu sunt deja, sa le parceleze si sa le vinda cu preturi mai mari. Intreprinzatorii ingeniosi au achizitionat deja suprafete de mii si zeci de mii de hectare, la preturi convenabile, pentru ca au fost inspirati si au intrat printre primii in afacere. In plus, pentru ca au cumparat mult teren, au putut sa si negocieze si au reusit sa obtina reduceri de pret. Ulterior, parcele au fost scoase la vânzare catre persoanele fizice si juridice. O alta varianta folosita este contractarea serviciilor unor firme de constructii care urmeaza sa ridice cartiere intregi de vile sau depozite si spatii industriale. Fie ca le vând, fie ca le inchiriaza, cei implicati in sistem nu au decât de câstigat. Si cu cât investitiile in utilitati (apa, canal, curent electric, gaze naturale) sunt mai mari in zona respectiva, cu atât câstigurile sunt mai mari, deoarece pretul pe metru patrat creste.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS