Primarul orasului Calan, reprezentantii lichidatorilor societatii AMIDIP Calan si câtiva lideri sindicali au fost sechestrati de grevistii foamei care cer salarii compensatorii si locuri de munca alternative. Aproximativ 70 de salariati, din totalul celor 320 care au fost concediati in luna februarie a acestui an, au blocat iesirea unei sali a Casei de Cultura din Calan, unde aveau loc negocieri.
Pentru ca negocierile trebuia sa inceapa de dimineata si prefectul judetului Hunedoara, Marius Cristian Vladu, a ajuns abia la orele prânzului, grevistii au blocat iesirea din cladirea Casei de Cultura. In incinta Casei de Cultura erau opt angajati care au intrat in greva foamei la inceputul saptamânii trecute, pe motiv ca nu si-au primit drepturile salariale pe ultimele doua luni. La discutiile cu primarul orasului Calan, Adrian Iovanesc, reprezentantul conducerii AMIDIP, Dan Bria, si lichidatorul firmei, Virgil Baicu, au venit si oameni care si-au pierdut locurile de munca in luna februarie. Protestatarii au cerut recunoasterea de catre institutiile statului a privatizarii nereusite a societatii AMIDIP SA Calan si remedierea acestei greseli prin trecerea salariatilor firmei la societatea Sidermet SA Calan, pentru a beneficia de plati compensatorii, potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 8/2003.
La Sidermet Calan lucreaza acum 11 persoane, iar statul detine 34 la suta din actiunile societatii, pachetul majoritar fiind detinut de firma Pipe Productions din Germania.