6.4 C
Craiova
joi, 28 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriBarbatii navigheaza pe internet mai mult decât femeile

Barbatii navigheaza pe internet mai mult decât femeile

Desi egalitatea dintre barbati si femei tinde sa fie din ce in ce mai pronuntata, comportamentul reprezentantilor celor doua sexe in ceea ce priveste navigarea pe internet este, in continuare, extrem de diferentiat.


Potrivit site-ului Yahoo! News, un studiu publicat recent de institutul „Pew Internet“ demonstreaza ca barbatii apreciaza internetul pentru experientele noi pe care acesta le ofera, in timp ce femeile sunt atrase de posibilitatile infinite de comunicare. Totodata, studiul mai arata ca, in ceea ce priveste activitatile online, barbatii prefera actiunea in defavoarea comunicarii.


„Barbatii tind sa fie atrasi de activitatile online orientate spre actiune, in timp ce femeile pretuiesc activitati care implica relatii interumane“, a declarat Deborah Fallows, cercetator in cadrul institutului „Pew Internet“.


Studiul mai demonstreaza ca, in general, numarul femeilor care folosesc internetul este mai mic decât cel al barbatilor. Cu toate acestea, femeile sub 30 de ani si cele de culoare folosesc internetul mai des decât barbatii din aceleasi categorii. In schimb, numarul femeilor trecute de 45 de ani care navigheaza pe internet este mult mai scazut decât cel al barbatilor de aceeasi vârsta. Totodata, femeile folosesc in principal serviciile de e-mail, pentru a comunica cu prietenii si familia pe teme diferite, de la informatii personale la glume, si jocuri descarcate de pe internet. Astfel, ele sunt mai satisfacute de rolul pe care il au serviciile de e-mail in viata lor decât barbatii.


In acelasi timp, reprezentantii sexului tare sunt mari consumatori de informatii online. Ei se afla mereu in cautarea unei game mult mai diversificate de informatii decât femeile. De asemenea, barbatii folosesc internetul mai mult pentru recreere, accesând pagini care includ stiri de ultima ora, cursuri online sau jocuri multiplayer.


Potrivit sursei citate, studiul se bazeaza pe datele obtinute in perioada 2000-2005, peste 6.400 de persoane fiind chestionate numai anul trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS