13.6 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriVali Poenaru, omul PNL la şefia fiscului doljean

Vali Poenaru, omul PNL la şefia fiscului doljean

Acesta ar urma să fie numit de ANAF interimar, până la organizarea unui concurs. „La finanţele publice, toate directoratele au fost politice“, au afirmat funcţionarii fără lipici la politicieni.

PNL şi-a găsit omul pentru şefia fiscului doljean. Surse de la vârful organizaţiei judeţene a partidului susţin că moştenitorul lui Silviu Dumitru în fruntea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Dolj este Vali Poenaru, inspector în cadrul compartimentului de control al fiscului. „Este un om de încredere şi una dintre variantele partidului pentru acest post. Fiind din interiorul sistemului ştie cu ce probleme are de-a face“, au declarat sursele citate.

Potrivit unor surse din cadrul DGFP, Poenaru a venit în urmă cu trei ani de la Casa de Pensii Dolj, o dată cu preluarea arhivelor cu contribuabili de la această instituţie de către fisc. Actualul prefect, Silviu Dumitru, fost director la finanţe, a spus în mai multe rânduri că are un preferat care să-i ia locul, dar că va comunica propunerea sa doar forurilor superioare de la Bucureşti. Aşa cum susţin reprezentanţii PNL Dolj, o altă variantă pentru partid era directorul executiv adjunct Mircea Pârvuleţu. Dacă ar ocupa postul însă, acesta ar intra în conflict de interese, deoarece ar fi şeful direct al soţiei sale, Silvia, care este şefă de personal. Ceilalţi posibili înlocuitori, directorii adjuncţi Ioan Filipescu, Roland Căldăruşe şi Mihai Antonescu, nu au susţinere la partid. În ceea ce priveşte numirile politice, unul din candidaţii fără lipici la politicieni a spus recent: „La finanţele publice, toate directoratele au fost politice. Ca să ocupi această funcţie îţi trebuie susţinere puternică“. Lucru care nu se leagă cu declaraţiile lui Dumitru, care a spus în nenumărate rânduri că partidul nu are ce să caute la fisc. De altfel, Dumitru nu a fost ascultat nici de consilierii săi penelişti, cărora le-a cerut să-şi dea demisia din partid după ce au ajuns la prefectură. Surse din fisc susţin că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va organiza un concurs pentru ocuparea postului numai după ce Silviu Dumitru va deveni prefect atestat prin concurs. În felul acesta, Dumitru se va putea reîntoarce oricând în fruntea fiscului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU