24.5 C
Craiova
sâmbătă, 2 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriBRD a mărit dobânzile la depozite

BRD a mărit dobânzile la depozite

Pentru că în ultima perioadă există o tendinţă clară a populaţiei de a cheltui, BRD Groupe Societe Generale a decis să-şi impulsioneze clienţii să economisească mai mult.

 

BRD a început anul 2008 cu o majorare a dobânzilor aplicate produselor de economisire. „Prin cele 35 de unităţi BRD din Dolj şi Olt încercăm să fim cât mai aproape de clienţii noştri. Acestea oferă o gamă diversificată de servicii şi produse pentru persoane fizice şi juridice. Anul debutează cu o ofertă pentru produsele de economisire“, a declarat Alina Brătescu, director comercial Persoane Fizice, BRD Groupe Craiova.

Sumă mai mare, procent de dobândă mai mare

BRD are în portofoliul său patru tipuri de produse de economisire: depozitele la termen, depozitele cu dobândă progresivă (Progresso), Depozitul 1.000 şi conturile din familia ATU. „Depozitele la termen, clasice, se pot constitui pe termene de la 30 de luni până la maximum trei ani, în lei, euro, dolari şi lire sterline. Dobânda este pe tranşe, în funcţie de suma depusă, şi poate fi plătită lunar sau la termen, după opţiunea clientului. Cu cât suma este mai mare şi termenul mai lung, cu atât dobânda are un nivel mai mare“, a spus Alina Brătescu.

Progresso, un depozit cu dobândă progresivă

Depozitul cu dobânda progresivă Progresso este un depozit în euro sau dolari, care se constituie pe o perioadă de trei ani. „Dobânzile sunt garantate prin contract pentru întreaga perioadă şi cresc din şase în şase luni“, a explicat Alina Brătescu. Aceasta a precizat că depunerea iniţială minimă pentru acest tip de depozit porneşte de la 500 de euro sau de dolari, iar dobânda creşte semestrial de la 3%/an în primul semestru până la 4,5%/an în semestrul VI.

Depozitul 1.000, exclusiv în lei

Depozitul 1.000 este un depozit în lei, care se constituie pe termene de 90, 180 sau 365 de zile, iar suma minimă ce poate fi depusă este de 1.000 de lei. Dobânda este fixă, cu niveluri diferite, în funcţie de perioada de constituire – 7%/an pentru depozitul la trei luni, 7,50%/an pentru cel la 180 de zile, 7,75%/an pentru depozitul la un an. „Pensionarii care au optat pentru primirea pensiei pe carduri BRD beneficiază de oferta dedicată, ce constă în majorarea dobânzii la economii cu 0,25% faţă de dobânda standard“, a precizat Alina Brătescu.

Conturile de economiii familia ATU

Alt produs de economisire al BRD Groupe Societe Generale este contul de economii de tip ATU, în lei, euro sau dolari, cu dobândă trimestrială fixă, ce se adresează tuturor categoriilor de vârstă. Din familia ATU fac parte ATUSTART, ATUSPRINT şi ATUCONT. „ATUSTART este dedicat celor mici, încă din prima lor zi de viaţă şi până la împlinirea vârstei de 14 ani. Suma minimă ce poate fi depusă este de 300 de lei sau 100 de euro sau 100 de dolari“, a mai spus Brătescu. La deschiderea contului, clientul primeşte un cadou de 20 de lei sau cinci euro sau cinci dolari. Suma maximă ce poate fi depusă în ATUSTART este de 4.000 de lei sau 1.000 de euro sau 1.000 de dolari.

Pentru minorii cu vârste între 14 şi 18 ani, BRD oferă ATUSPRINT, care funcţionează pe acelaşi principiu ca ATUSTART, are aceleaşi niveluri de dobândă, dar o valoare maximă superioară (8.000 lei, 2.000 de euro sau 2.000 de dolari). „S-a limitat nivelul maxim de economisire deoarece atât ATUSTART, cât şi ATUSPRINT beneficiază de dobândă preferenţială, cu 0,25 mai mare, faţă de produsul standard oferit persoanelor adulte (ATUCONT)“, a explicat Alina Brătescu.

Pentru persoanele cu vârste peste 18 ani, BRD oferă produsul ATU Cont, fără nici o restricţie la suma maximă. Pentru constituire, suma minimă este de 500 de lei, 400 de euro sau 700 de dolari. Pentru acestea, dobânda garantată până la 31 martie este de 7,25% la lei, 3,5% la euro, respectiv 2% la dolari.

„Contul de economii tip ATU este un produs care îmbină avantajele oferite de un cont curent – depuneri sau retrageri permise în orice moment fără ca nivelul de dobandă să fie afectat- cu cele ale unui depozit la termen, adică remunerare cu nivel superior de dobândă“, a spus Alina Brătescu. În plus, acesta este deductibil fiscal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU