9.2 C
Craiova
vineri, 1 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriVivien - o afacere dulce

Vivien – o afacere dulce

Pentru cei mai mulţi, o afacere cu preparate de cofetărie pare complicată din cauza perisabilităţii produselor comercializate. Administratoarea unei astfel de afaceri spune că este frumoasă şi aduce multe împliniri.

Cofetăria Vivien este una dintre cele mai cunoscute din Craiova atât datorită produselor de patiserie şi cofetărie oferite, cât şi petrecerilor organizate pentru copii.

Afacerea a fost lansată în 2005, în urma unei investiţii de aproximativ 150.000 de euro (bani împrumutaţi). „Îmi plac foarte mult copiii. Ideea a fost să fac un loc unde să vină mulţi micuţi, să se simtă bine şi să înveţe lucruri bune. Mi-a plăcut să mă ocup de momentele vesele“, a declarat Adriana Ungureanu, administratoarea afacerii, care de meserie este inginer automatizări-calculatoare.

 

Ingredientele afacerii cu dulciuri

 

Cu toate că la început au fost destule persoane care nu-i dădeau multe şanse de reuşită, în numai doi ani, afacerea s-a dovedit un succes. „Nu am avut vad comercial, l-am făcut prin produsele pregătite. Oamenii au ales să vină pentru preparate. Angajatele ştiu însă că nu trebuie să scoată niciodată ingrediente, ci să adauge“, a explicat Adriana Ungureanu. Aceasta a precizat că întotdeauna calitatea şi prospeţimea trebuie să fie pe primul loc. Totuşi, secretul succesului nu se opreşte aici. „A fost nevoie de foarte multă muncă, implicare, devotament, perseverenţă, seriozitate şi credinţă în Dumnezeu“, a adăugat Ungureanu, convinsă fiind de faptul că, dacă-ţi place ceva, nu ai cum să nu ai succes.

 

„Foarte mult m-a ajutat familia“

 

Adriana Ungureanu a precizat că, de-a lungul timpului, întreaga familie a pus umărul la succes, implicându-se activ în afacere: „Foarte mult mă ajută şi m-a ajutat familia – soţul meu, copiii mei (Cristina, fata de 17 ani, şi Ionuţ, băiatul de 14 ani) şi fratele meu. Ei mi-au dat forţă“. Aceasta a spus că a primit ajutor şi din partea unei prietene din Timişoara, care are o afacere de succes în acelaşi domeniu şi care, pe lângă unele sfaturi, i-a dat şi câteva reţete.

 

Personalul are o importanţă deosebită

 

Pentru a ajunge la un asemenea nivel, a fost nevoie să se adapteze în permanenţă cerinţei pieţei. „Lumea se plictiseşte. Am încercat întotdeauna să venim cu produse noi pe piaţă şi să le oferim clienţilor ceea ce vor. Dacă doresc torturi diferite de ceea ce avem în mod obişnuit, facem“, a mai spus administratoarea afacerii. Aceasta a subliniat faptul că meritul principal pentru linia de cofetărie îl are maestrul cofetar. Alt lucru care a ajutat la dobândirea succesului a fost personalul, format în prezent din 34 de persoane. „Personalul este foarte important, aşa cum foarte important este ca oamenii să nu lucreze numai pentru bani şi să le placă tot ceea ce fac“, a spus Adriana Ungureanu. De fapt, personalul reprezintă şi una dintre greutăţile afacerii. „În afară de maestrul patiser, restul angajatelor au fost necalificate – pe lângă cursurile de calificare, Vivien a fost şcoala lor“, a adăugat Ungureanu. Altă greutate constă şi în găsirea materiei prime corespunzătoare, care, uneori, chiar dacă vorbim de aceeaşi marcă, poate oferi surprize neplăcute. Pentru aceia care visează la o afacere în domeniu, administratoarea afacerii Vivien spune că este loc pentru toată lumea. Are însă un sfat pentru tineri: „Să aibă răbdare şi perseverenţă, pentru că vor ajunge unde-şi doresc dacă vor crede în lucrul respectiv, dar nu peste noapte şi nici într-un an“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII