19 C
Craiova
vineri, 1 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSubvenţia la motorină, pentru toate suprafeţele cultivate

Subvenţia la motorină, pentru toate suprafeţele cultivate

Subvenţia pentru motorină se acordă şi fermierilor care au realizat lucrările agricole pentru înfiiţarea culturilor de primăvară, deoarece sprijinul financiar nu mai este condiţionat de stadiul lucrărilor, ca în 2007, ci doar de suprafaţa cultivată.
„S-a apreciat că este mai corect ca fermierul să beneficieze de acest sprijin indiferent dacă a efectuat sau urmează să realizeze lucrările pentru înfiinţarea culturilor agricole. Anul trecut, această subvenţie nu s-a putut acorda pentru lucrările făcute deja. În acest an subvenţionăm 39 l/ha“, a declarat, pentru NewsIn, Daniel Velicu, consilier în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).
Acesta a precizat că fermierii pot depune solicitările pentru obţinerea subvenţiei la motorină până pe 16 mai 2008.
„Cererile se pot depune din momentul în care actul normativ privind acordarea unui sprijin de un leu la litrul de motorină se publică în Monitorul Oficial, cel mai probabil mâine (astăzi – n.r.). Termenul-limită pentru depunerea solicitărilor este 16 mai, acest interval fiind valabil pentru subvenţia acordată pentru înfiinţarea culturilor agricole de primăvară, fermierii urmând să beneficieze de sprijin financiar şi în toamnă“, a menţionat Velicu.
Potrivit acestuia, beneficiarul trebuie să depună cererea pentru obţinerea subvenţiei la primăria pe raza căreia este înregistrat terenul agricol. Aceasta trebuie să fie însoţită de un dosar care să cuprindă documente justificative privind dovada dreptului de utilizare a terenului, precum şi o adeverinţă conform căreia suprafaţa respectivă este înscrisă în Registrul Agricol. De asemenea, beneficiarul trebuie să dovedească, printr-un cazier fiscal, că nu are obligaţii fiscale şi că a achitat impozitul pentru teren.
„După avizarea cererilor, aceste solicitări ajung la Direcţia Agricolă din judeţul respectiv, de unde fermierul poate ridica adeverinţa pe baza căreia poate achiziţiona motorină la un preţ redus. Fermierii pot cumpăra motorină la preţ redus cu aceste adeverinţe, furnizorii urmând să depună deconturile la Direcţiile Agricole judeţene“, a explicat Velicu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS