10.6 C
Craiova
sâmbătă, 2 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriLocul de muncă trebuie schimbat cu grijă

Locul de muncă trebuie schimbat cu grijă

Migrarea de personal dintr-o companie în alta a devenit un fenomen constant. Cu toate acestea, specialiştii vă sfătuiesc să rămâneţi la un loc de muncă minimum trei ani.

Motivele pentru care angajaţii hotărăsc să-şi schimbe locul de muncă sunt variate. Mulţi optează pentru un salariu mai mare şi pentru o poziţie mai bună.

„Nu cred că sunt multe persoane care-şi permit să dea cu piciorul unui câştig mai bun numai pentru a rămâne o anumită perioadă într-o firmă“, a declarat Marian Drăguţ, de 35 de ani, din Craiova. Afirmaţia este susţinută şi de alţi craioveni.

„Un salariu mai bun m-ar convinge să-mi schimb locul de muncă. Probabil şi posibilitatea de avansare în carieră şi poziţionarea firmei pe piaţă“, a precizat Irina Lazăr, de 28 de ani.

 

„Un angajat îşi petrece doi-trei ani într-o companie“

 

Această mentalitate a atras după sine o tendinţă atât la nivel local, cât şi la nivel naţional. „Un angajat îşi petrece într-o companie doi-trei ani. Cei tineri sunt dispuşi să-şi schimbe locul de muncă mai des decât cei care au ajuns la maturitate“, notează site-ul financiar.rol.ro.

 

Experienţa mai mică de doi ani nu face impresie bună

 

Potrivit specialiştilor în domeniul resurselor umane, schimbarea frecventă a locului de muncă nu este prea agreată de potenţialii angajatori: „Companiile se feresc să angajeze persoanele aflate la început de carieră, cu o experienţă de lucru mai mică de doi ani într-o companie şi verifică parcursul dezvoltării carierei, cunoştinţele dobândite şi rezultatele avute în perioada respectivă“. Specialiştii site-ului www.eva.ro. spun că într-o poziţie managerială aşteptările sunt mai mari: „În acest caz, angajatorii ridică un semn de întrebare, respectiv dacă aplicantul a stat mai puţin de trei ani pe o anumită poziţie managerială într-o companie“.

 

Fără schimbări dese la început de carieră

 

Sfatul general este să nu vă mutaţi des de la un loc de muncă la altul. Este indicat să trataţi cu maximă seriozitate primul serviciu. „Nu recomandăm schimbările dese la început de drum profesional, ci mai degrabă multă atenţie în alegerea primului job, pentru că este extrem de important să căpătăm experienţă şi să avem stabilitate“, explică specialiştii. Potrivit acestora, minimum trei ani de experienţă într-o poziţie, în aceeaşi firmă, reprezintă o perioadă optimă: „Este firesc la un moment dat să doriţi mai mult, să vă lărgiţi orizonturile“.

Trebuie să vă asumaţi anumite riscuri, să fiţi responsabili, analitici şi să nu vă aruncaţi în situaţii incerte. Dacă după stabilitatea primilor trei ani ani apar schimbări dese de job şi de meserie, acestea pot avea consecinţe grave asupra CV-ului dumneavoastră.

„Dacă postul vizat este superior din anumite puncte de vedere pe care le consideraţi esenţiale (oportunităţi, bani, tip companie etc.) atunci este OK. În schimb, nu merită să riscaţi pentru firme care nu au istoric, nu au gândire pe termen lung“, afirmă specialiştii care avertizează că, pe lângă faptul că nu dă bine la CV, un avantaj financiar pe termen scurt nu compensează siguranţa unui job stabil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS